Преминула позната водитељка Дуња Ланго

Једна од најбољих водитељки, спикерки и новинарки телевизијског простора накадашње Југославије, Дуња Фигенвалд Пулетић умрла је у 74. години.

Србија 19.11.2015 | 13:45
Преминула позната водитељка Дуња Ланго

Дуња (Ланго) Фигенвалд Пулетић рођена је 27. новембра 1941. године у Загребу. Завршила је гимназију, уписала студије у Загребу и од 1960. године до јуна 1967. године радила на Радио-телевзији Загреб.

Године 1967, преселила се у Београд и запослила у Радио-телевзији Београд. Дипломирала је на Филолошком факулету у Београду, на одсеку за енглески језик и књижевност.

Радила је као спикерка и водитељка информативног програма, као и културно-забавног програма РТС-а. Водила је телевизијске преносе музичких фестивала, као и квизове у чију је реализацију учествовала и као сарадник.

Била је представница водитеља ЈРТ-а са својим програмом, на Оснивачкој скупштини водитеља света у оквиру интернационалног ТВ фестивала, у Монте Карлу, 1977. године. Водила је, а затим уређивала евровизијске емисије. На РТС-у је радила до јуна 1999. године, када је отишла у пензију.

Послата је на принудни одмор од јануара 1992. године до децембра 1995. године, по одлуци тадашњег генералног директора РТС-а Милорада Вучелића, пише на њеном званичном сајту. Када је, по завршетку бомбардовања 1999. године, поново стављена на листу за принудни одмор, на сопствени захтев отишла је у пензију.

Од децембра 1995. године до априла 1999. године била је уредница и водитељка емисије "Модни магазин".

Имала је три брака са покојним мужевима трију народности, па је постала дама са четири презимена.

Први пут се удала млада у Загребу, за новинара Милана Сигетића. И други брачни партнер био јој је из "седме силе", Србин, Милан Миличевић Ланго, због кога се у 26. години преселила у Београд. С Лангом је 1968. добила сина Истока, а нешто мање од четири године касније и ћерку Срну, глумицу. Трећи супруг био је Црногорац из Липова, предузетник Живко Пулетић.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар