Preminula poznata voditeljka Dunja Lango

Jedna od najboljih voditeljki, spikerki i novinarki televizijskog prostora nakadašnje Jugoslavije, Dunja Figenvald Puletić umrla je u 74. godini.

Srbija 19.11.2015 | 13:45
Preminula poznata voditeljka Dunja Lango

Dunja (Lango) Figenvald Puletić rođena je 27. novembra 1941. godine u Zagrebu. Završila je gimnaziju, upisala studije u Zagrebu i od 1960. godine do juna 1967. godine radila na Radio-televziji Zagreb.

Godine 1967, preselila se u Beograd i zaposlila u Radio-televziji Beograd. Diplomirala je na Filološkom fakuletu u Beogradu, na odseku za engleski jezik i književnost.

Radila je kao spikerka i voditeljka informativnog programa, kao i kulturno-zabavnog programa RTS-a. Vodila je televizijske prenose muzičkih festivala, kao i kvizove u čiju je realizaciju učestvovala i kao saradnik.

Bila je predstavnica voditelja JRT-a sa svojim programom, na Osnivačkoj skupštini voditelja sveta u okviru internacionalnog TV festivala, u Monte Karlu, 1977. godine. Vodila je, a zatim uređivala evrovizijske emisije. Na RTS-u je radila do juna 1999. godine, kada je otišla u penziju.

Poslata je na prinudni odmor od januara 1992. godine do decembra 1995. godine, po odluci tadašnjeg generalnog direktora RTS-a Milorada Vučelića, piše na njenom zvaničnom sajtu. Kada je, po završetku bombardovanja 1999. godine, ponovo stavljena na listu za prinudni odmor, na sopstveni zahtev otišla je u penziju.

Od decembra 1995. godine do aprila 1999. godine bila je urednica i voditeljka emisije "Modni magazin".

Imala je tri braka sa pokojnim muževima triju narodnosti, pa je postala dama sa četiri prezimena.

Prvi put se udala mlada u Zagrebu, za novinara Milana Sigetića. I drugi bračni partner bio joj je iz "sedme sile", Srbin, Milan Miličević Lango, zbog koga se u 26. godini preselila u Beograd. S Langom je 1968. dobila sina Istoka, a nešto manje od četiri godine kasnije i ćerku Srnu, glumicu. Treći suprug bio je Crnogorac iz Lipova, preduzetnik Živko Puletić.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar