БиХ дефинитивно има проблем с тероризмом

Замјеник министра одбране БиХ Емир Суљагић каже да БиХ дефинитивно има проблем с тероризмом и да је вријеме да се као друштво одлучи на чијој страни жели бити.

Босна и Херцеговина 19.11.2015 | 12:15
БиХ дефинитивно има проблем с тероризмом

"Сада хоћу да кажем да ова земља има проблем тероризма и да је крајње вријеме да као друштво одлучимо с које стране линије у овом глобалном рату против тероризма који се води желимо бити", написао је Суљагић на свом Фејсбук профилу.

Он је додао да је назив терористи право име за особе које су починиле сличне злочине, попут напада на полицијску станицу у Бугојну, као и напад који се догодио синоћ на војнике Оружаних снага БиХ, а да је право име проблема с којим се суочава БиХ тероризам.

"Веома је извјесно у овом тренутку да је напад који је почињен у Рајловцу терористички чин. О ономе што сматрам пропустима у раду агенција за провођење закона који су до тога довели, нећу сада говорити", рекао је Суљагић.

Он је изразио саучешће породицама убијених и оцијенио да је пуцањ у двојицу војника "пуцањ у могућност заједничког живота у Босни и Херцеговини".