BiH definitivno ima problem s terorizmom

Zamjenik ministra odbrane BiH Emir Suljagić kaže da BiH definitivno ima problem s terorizmom i da je vrijeme da se kao društvo odluči na čijoj strani želi biti.

Bosna i Hercegovina 19.11.2015 | 12:15
BiH definitivno ima problem s terorizmom

"Sada hoću da kažem da ova zemlja ima problem terorizma i da je krajnje vrijeme da kao društvo odlučimo s koje strane linije u ovom globalnom ratu protiv terorizma koji se vodi želimo biti", napisao je Suljagić na svom Fejsbuk profilu.

On je dodao da je naziv teroristi pravo ime za osobe koje su počinile slične zločine, poput napada na policijsku stanicu u Bugojnu, kao i napad koji se dogodio sinoć na vojnike Oružanih snaga BiH, a da je pravo ime problema s kojim se suočava BiH terorizam.

"Veoma je izvjesno u ovom trenutku da je napad koji je počinjen u Rajlovcu teroristički čin. O onome što smatram propustima u radu agencija za provođenje zakona koji su do toga doveli, neću sada govoriti", rekao je Suljagić.

On je izrazio saučešće porodicama ubijenih i ocijenio da je pucanj u dvojicu vojnika "pucanj u mogućnost zajedničkog života u Bosni i Hercegovini".