Анализа - видео: Не може да поднесе да је Србин БОЉИ од њега!

Федерер одавно провоцира српског аса! То што је Роџер Федерер пред меч са Новаком Ђоковићем у Лондону сео на столицу намењену српском тенисеру, заузевши му до краја сусрета то место, па се после правдао "да му постављени пешкири (са натписима коме су намењени) неће одређивати како ће да се понаша", није било први пут да Швајцарац искочи из уобичајеног понашања када је реч о Нолету. Напротив.

Тенис 20.11.2015 | 23:45
Анализа - видео: Не може да поднесе да је Србин БОЉИ од њега!

Случај први
Својевремено је, када је Новак почео да суверено држи прву позицију на АТП листи, истакао да "треба сачекати да се он опорави од повреде леђа, Надал од пада форме, а Мареј од операције" па да ће се "онда видети ко ће бити први".

Случај други
Федерер није било ко у свету "белог спорта". Напротив, истинска је легенда, не само због рекорда од 17 гренд слем титула у појединачних титула, или неких остварења која ће тешко бити надмашена. Ипак, када се на сцени појавио неко нови, а тако квалитетан као што је Новак, швајцски ас је у неколико наврата бурно реаговао.

Тако је он био прилично бесан када је 2006. у Дејвис куп дуелу, Ђоковић више пута тражио медицински тајмаут због повреде пре него што је савладао Вавринку.

Случај трећи
Затим, 2008, Федерер је ућуткивао Новакове родитеље, окренувши се у Монте Карлу ка ложи уз речи "Будите тихи, ок?!".

Ноле се није обазирао на то, бар не јавно, па никада није ни коментарисао то понашање.

Случај четврти

Следеће сезоне, када је Ђоковић предао четвртфинални меч Аустралијан опена Ендију Родику, и то због високе температуре и болова које је осећао у мишићима,
Федерер је рекао да је "разочаран" Новаким понашањем. Додао је и да је "Енди ионако потпуно заслужио тријумф", а није могао ни да не нагласи да је, до тог тренутка "он у каријери предао само један меч".

Случај пети
Кратка пауза у оваквим испадима потрајала је до 2011. и оног чувеног полуфинала УС Опена, када је Ђоковић нестварно одреаговао на сервис Швајцарца за победу. Лоптица је ишла десно од Ђоковића, а фантастичан форхенд не само да је "избрисао" Федерерову меч-лопту, већ је био увод у преокрет и Нолетов тријумф.

А Федереров коментар? Такав да се јасно чита "између редова" да је поручио да се радило о случајности.

"Вредан рад се исплати, верујем ја у то. Па опет, мени је јако тешко да разумем како неко може да одигра баш тако на меч-лопти... Али, можда он то ради већ две деценије, па је њему то нормално. Питајте њега".

Иако је Федерер у неколико наврата говорио да новинари често погрешно преносе његове изјаве, те да не постоји нетрпељивост између њих двојице, Новаков тренер Борис Бекер је открио да је "јавна тајна" да то уопште није тако. Није мали број оних који мисле да је "случај шести" - управо "заузимање" Ђоковићеве позиције покрај терена у Лондону.

Њих двојица су одиграла 43 међусобна меча. Федерер је овим лондонским тријумфом повео са 22:21, али... Можда то и није толико важно, колико чињеница да се ради о две тениске легенде. Јер, колико год Новак био велики, Федерер је једини који га је победио на сва четири гренд слем турнира. А, колико год да је Федерер велики - Новак га је једини победио на сва четири гренд слема.

Да би дерби постојао, морају да постоје две интересантне стране. А ове две су и више од тога.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

засто

21.11.2015 06:11

Засто тако прицате о највецем гопсподину у тенису који је икада био, а и у спорту инаце? Друга ствар, сасвим непотребно је истицати ко је које националности, јос мало па цете утврдити да и крвна група утице на то ко је бољи... Враттите се изворном спорту и престаните бити бабе трацаре и тразити неке длаке у јајету и измисљати. Иако је Новак нас, никада неце каризму Федерара имати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре засто

21.11.2015 10:20

Је.о те Федерер, имамо највецег Србина у новој историји србског народа а ти хвалис неког левата који није дао Ни једног евра за тенис а ни у хуманитарне сврхе ( срам те било ) .

ОДГОВОРИТЕ