Са прелаза Табановце враћено 300 миграната

Са граничног прелаза Табановце, између Македоније и Србије, враћено је око 300 миграната јер нису имали валидне путне исправе да наставе пут кроз Србију, јавили су македонски медији.

Србија 19.11.2015 | 10:05
Са прелаза Табановце враћено 300 миграната

Преко прелаза су прошли мигранти из Сирије, Ирака и Авганистана који су имали валидне документе.

На прелаз Табановце стигли су и представници УНХЦР-а.

Србија је послије терористичког напада у Паризу најавила да ће појачати присуство војске и полиције на граници и ограничити проток мигранта.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је раније да ће, ако дође до затварања граница, Србија предузети неопходне мјере, али није прецизирао које.

Београдски "Блиц" наводи, позивајући се на извор, из безбједносних структура, да Србија има спремљен план и за најгори исход, што значи појачано присуство војске и полиције, те да ће пропуштати мањи број избјеглица.

Кроз Македонију је од почетка године прошло око 600.000 миграната.

Македонија је најавила могућност да постави жицу на јужној граници у случају да у другим земљама Европе буде ограничен проток миграната.

Савјет за безбједност Македоније задужио је војску да почне све припреме и активности на чишћењу и припреми терена за евентуално постављање ограде.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

19.11.2015 13:21

Историја се понавља. Када је пала Крајина њезини "политичари" су највећим дјелом већ били дошли у СРБију, а када је наишао СРБски Народ гладан и жедан на Дрини је стављена рампа. Исто се дешава и сада са избјеглицама са Блиског Истока. Када је највећи број имућних избјеглица и мухаџедина прешао на Запад "влада" СРБије сада попут зеца на немоћне избјеглице ногу диже и своје законе и снагу показује!

ОДГОВОРИТЕ