Sa prelaza Tabanovce vraćeno 300 migranata

Sa graničnog prelaza Tabanovce, između Makedonije i Srbije, vraćeno je oko 300 migranata jer nisu imali validne putne isprave da nastave put kroz Srbiju, javili su makedonski mediji.

Srbija 19.11.2015 | 10:05
Sa prelaza Tabanovce vraćeno 300 migranata

Preko prelaza su prošli migranti iz Sirije, Iraka i Avganistana koji su imali validne dokumente.

Na prelaz Tabanovce stigli su i predstavnici UNHCR-a.

Srbija je poslije terorističkog napada u Parizu najavila da će pojačati prisustvo vojske i policije na granici i ograničiti protok migranta.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je ranije da će, ako dođe do zatvaranja granica, Srbija preduzeti neophodne mjere, ali nije precizirao koje.

Beogradski "Blic" navodi, pozivajući se na izvor, iz bezbjednosnih struktura, da Srbija ima spremljen plan i za najgori ishod, što znači pojačano prisustvo vojske i policije, te da će propuštati manji broj izbjeglica.

Kroz Makedoniju je od početka godine prošlo oko 600.000 migranata.

Makedonija je najavila mogućnost da postavi žicu na južnoj granici u slučaju da u drugim zemljama Evrope bude ograničen protok migranata.

Savjet za bezbjednost Makedonije zadužio je vojsku da počne sve pripreme i aktivnosti na čišćenju i pripremi terena za eventualno postavljanje ograde.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

19.11.2015 13:21

Историја се понавља. Када је пала Крајина њезини "политичари" су највећим дјелом већ били дошли у СРБију, а када је наишао СРБски Народ гладан и жедан на Дрини је стављена рампа. Исто се дешава и сада са избјеглицама са Блиског Истока. Када је највећи број имућних избјеглица и мухаџедина прешао на Запад "влада" СРБије сада попут зеца на немоћне избјеглице ногу диже и своје законе и снагу показује!

ODGOVORITE