Познати који су рекли да су ХИВ позитивни

Популарни глумац Чарли Шин признао је да је ХИВ позитиван, и та вест је многе потресла. Он није једини међу познатима који су заражени тим опаким вирусом.

Свијет 19.11.2015 | 07:54
Познати који су рекли да су ХИВ позитивни

РОК ХАДСОН


Пре 30 година, једна од највећих холивудских звезда, глумац Рок Хадсон, јавно је признао да болује од сиде. Тада се још мислило да је та болест повезана искључиво са хомосексуалцима. Хадсон је преминуо 1985. године у 60. години живота, те од тада представља прву познату особу која је храбро поступила и разбила стигму око болести.

МЕЏИК ЏОНСОН

Бивши амерички кошаркаш Меџик Џонсон објавио је 1991. године да је заражен ХИВ-ом, те је напустио кошаркашку каријеру. Џонсон је данас активиста и узор свима који се боре са сличном ситуацијом. Ради као кошаркашки аналитичар и циљ му је да докаже да ХИВ не мора бити осуда на смрт.

ФРЕДИ МЕРКЈУРИ

Фронтмен групе "Qуеен" је 1991. године објавио је да болује од сиде, а исте године је умро од компликација насталих због болести. Његова смрт погодила је и шокирала цео свет. Никада прежаљени певач открио је да је био позитиван на ХИВ четири године пре тога.

ЏИЈА КАРАНЏИ

Манекенка која се сматрала првим супермоделом на свету борила се са зависношћу од хероина, због чега је трпела и њега каријера. Џија се заразила ХИВ-ом, те је од последица АИДС-а умрла у 27. години живота. Прича о њеном животу је екранизована у филму "Џија" из 1998. године, где ју је глумила Анђелина Џоли.

АРТУР ЕШ

Светски познати тенисер заразио се ХИВ-ом услед трансфузије крви када је ишао на операцију срца. Еш је био први Афроамериканац који је освојио Вимболдон и УС Опен. Након заразе, постао је ватрени активиста, те му је било важно да информише јавност о том вирусу. Еш је преминуо 1993. године.

ЕНТОНИ ПЕРКИНС

Ентони Перкинс, најпознатији по улози Нормана Бејтса у филму "Психо", умро је од последица АИДС-а 1992. године. Ентони није причао о својој болести до последњег дана, већ је то открила његова супруга Бери Беренсон. Глумац је је скривао да болује од сиде јер је страховао за своју каријеру.

ИЗИ-И

Репер Елик Рин Лајт, познатији као Изи-И, 1995. године је објавио да умире од сиде. Своје последње дане, 31-годишњак искористио је за подизање свести о тој болести, опомињући младе да нико није имун.

Извор: Блиц

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Фан

19.11.2015 07:20

Фреддие РИП, и даље си најбољи!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

како то видис?

19.11.2015 08:43

Како то твоје оци виде,јел ти Фредди најбољи са сидом ил без сиде?

Name

ВРС РВИ

19.11.2015 09:45

Искрено гледајући неке новије филмове и серије па чак и са ових простора све је више мушкараца који глуме жене. Не знам какав је тренд али сигурно није уреду за млађе људе који то гледају и могу помислити да је ти "ин". Поштујем свачије опредјељење али сада је на западу почео огроман маркетинг геј популације. То више нису скупови због угрожености њихових људских права већ нешто сасвим друго. Може милион доктора изјавити да је то нормална појава али ипак је природа та која одређује иако понекад направи грешку. Ипак постоји много апсурдних појава као што је изјава Божа Врећа: "довољано сам и мушкарац и жена да усвојим дјете"?! или транспарент на једној "паради поноса" у ЦГ на којој је написано: "жена, лезбејка, мајка" Ја сам одлучно против тога и мислим да је болесно настрано. То нема везе са логиком и животом. Овдје издвајам људе са хормоналним поремећајима.Жао ми је свих али првенствено оних који су се заразили туђом грешком...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

19.11.2015 18:23

Чега се паметан стиди будале се поносе са тиме и онда се оне на Бога љуте када њих законом живота стигне КАЗНА БОЖИЈА!