Лондон: Стан добио Ферера! Против Марија за 1/2-финале!

Стан Вавринка забележио је прву победу на Завршном Мастерсу у Лондону, пошто је на затварању друге рунде у групи Илија Настасе савладао Давида Ферера 7:5, 6:2.

Тенис 18.11.2015 | 23:30
Лондон: Стан добио Ферера! Против Марија за 1/2-финале!

У првом дуелу дана, Рафаел Надал препустио је Ендију Марију само пет гемова.

Швајцарац је тако остао у игри за пласман у полуфинале, а у последњем колу очекује га директан дуел за пролаз са Маријем, јер и он и Шкот имају по тријумф и пораз.

С друге стране, Шпанац је претрпео и други пораз, па ће у дуелу са сунардоником Надалом у последњем колу, који је лидер групе са максималним учинком, играти без превише оптерећења.

Ипак, имао је Ферер прилику да се умеша у борбу за полуфинале, али је попустио када се ломио први сет што је Вавринка искористио, ухватио ритам и на крају апсоултно заслужено славио.

Имао је Давид брејк вишка, сервирао је за сет, али је онда дуплом грешком тотално изгубио концепцију игре, Стан се опустио, кренуо да погађа и са два узастопна брејка преокренуо ситуацију у потпуности. Затим је без изгубљеног поена рутински стигао до вођства у сетовима.

То је и те како утицало на Ферера, чија се игра у потпуности распала у другом делу игре, па је Вавринка отворио сет одузетим сервисом ривалу и на крају са лаганих 6:2 уписао тријумф.

Коментари / 0

Оставите коментар