London: Stan dobio Ferera! Protiv Marija za 1/2-finale!

Stan Vavrinka zabeležio je prvu pobedu na Završnom Mastersu u Londonu, pošto je na zatvaranju druge runde u grupi Ilija Nastase savladao Davida Ferera 7:5, 6:2.

Tenis 18.11.2015 | 23:30
London: Stan dobio Ferera! Protiv Marija za 1/2-finale!

U prvom duelu dana, Rafael Nadal prepustio je Endiju Mariju samo pet gemova.

Švajcarac je tako ostao u igri za plasman u polufinale, a u poslednjem kolu očekuje ga direktan duel za prolaz sa Marijem, jer i on i Škot imaju po trijumf i poraz.

S druge strane, Španac je pretrpeo i drugi poraz, pa će u duelu sa sunardonikom Nadalom u poslednjem kolu, koji je lider grupe sa maksimalnim učinkom, igrati bez previše opterećenja.

Ipak, imao je Ferer priliku da se umeša u borbu za polufinale, ali je popustio kada se lomio prvi set što je Vavrinka iskoristio, uhvatio ritam i na kraju apsoultno zasluženo slavio.

Imao je David brejk viška, servirao je za set, ali je onda duplom greškom totalno izgubio koncepciju igre, Stan se opustio, krenuo da pogađa i sa dva uzastopna brejka preokrenuo situaciju u potpunosti. Zatim je bez izgubljenog poena rutinski stigao do vođstva u setovima.

To je i te kako uticalo na Ferera, čija se igra u potpunosti raspala u drugom delu igre, pa je Vavrinka otvorio set oduzetim servisom rivalu i na kraju sa laganih 6:2 upisao trijumf.

Komentari / 0

Ostavite komentar