Надал: Новак и Роџер? Па, Енди је други!

Рафаел Надал рекао је да не зна колико је напредовао и колико је далеко од Новака Ђоковића и Роџера Федерера.

Тенис 19.11.2015 | 21:30
Надал: Новак и Роџер? Па, Енди је други!

Шпански тенисер је на завршном турниру у Лондону савладао Ендија Марија са 6:4, 6:1, а претходно је у два сета славио и против Стана Вавринке.

Њега је помало изнервирало питање новинара колико је далеко од Ђоковића и Федерера, па је исправио новинаре рекавши да је Мари тренутно други на свету и да је на том месту заслужено.

„Енди је данас други играч света. Рангирање играча у тенису је поштено. Током једногодишњег периода се сакупљају поени. Једино ако сте повређени, онда није поштено. Али ако се такмичите целе године као што сам се такмичио ја, као што се такмичио Новак, па и Енди, Роџер и Вавринка, онда је рангирање поштено“, рекао је Надал.

„Ђоковић је заслужено на првом месту, Енди је заслужено други, Роџер трећи, Вавринка четврти и ја пети. Не знам колико сам напредовао. Добио сам мечеве против другог и четвртог без изгубљеног сета. Да не знате да сам изгубио доста мечева ове године и да сам играо лоше и да сте се појавили овде, вероватно би говорили да играм сјајно и да сам на уобичајеном нивоу. Ни сам нисам сигуран колико сам напредовао. Добио сам два меча против двојице врхунских играча, на за мене тешкој пдолози. Данас сам овде, не знам где ћу сутра бити“, додао је шпански тенисер.

Коментари / 0

Оставите коментар