Nadal: Novak i Rodžer? Pa, Endi je drugi!

Rafael Nadal rekao je da ne zna koliko je napredovao i koliko je daleko od Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Tenis 19.11.2015 | 21:30
Nadal: Novak i Rodžer? Pa, Endi je drugi!

Španski teniser je na završnom turniru u Londonu savladao Endija Marija sa 6:4, 6:1, a prethodno je u dva seta slavio i protiv Stana Vavrinke.

Njega je pomalo iznerviralo pitanje novinara koliko je daleko od Đokovića i Federera, pa je ispravio novinare rekavši da je Mari trenutno drugi na svetu i da je na tom mestu zasluženo.

„Endi je danas drugi igrač sveta. Rangiranje igrača u tenisu je pošteno. Tokom jednogodišnjeg perioda se sakupljaju poeni. Jedino ako ste povređeni, onda nije pošteno. Ali ako se takmičite cele godine kao što sam se takmičio ja, kao što se takmičio Novak, pa i Endi, Rodžer i Vavrinka, onda je rangiranje pošteno“, rekao je Nadal.

„Đoković je zasluženo na prvom mestu, Endi je zasluženo drugi, Rodžer treći, Vavrinka četvrti i ja peti. Ne znam koliko sam napredovao. Dobio sam mečeve protiv drugog i četvrtog bez izgubljenog seta. Da ne znate da sam izgubio dosta mečeva ove godine i da sam igrao loše i da ste se pojavili ovde, verovatno bi govorili da igram sjajno i da sam na uobičajenom nivou. Ni sam nisam siguran koliko sam napredovao. Dobio sam dva meča protiv dvojice vrhunskih igrača, na za mene teškoj pdolozi. Danas sam ovde, ne znam gde ću sutra biti“, dodao je španski teniser.

Komentari / 0

Ostavite komentar