Коби Брајант се распада!

Не радујем се ни ходу до аутомобила! Најбољи играч Лејкерса се мучи ове сезоне, бележи најслабије проценте шута у каријери!

Кошарка 22.11.2015 | 16:20
Коби Брајант се распада!

Иако има 37 година, разлог нису године, већ повреде. Коби је у прошле две сезоне одиграо тек 41 утакмицу, а разлог је повреда Ахилове тетиве. И пре тога је он имао проблема с повредама а од 2011. Брајант одлази сваког лета у Немачку на специјалну терапију лечења колена и зглоба која је забрањена у САД-у.

Без обзира на све повреде, управа Лејкерса му је пре две сезоне продужила уговор увредности од 48,5 милиона долара за све године. Уговор истиче следећег лета, а ове сезоне ће Брајант од њега зарадити 25 милиона долара што је највиша плата неког играча у НБА лиги.

Хоће ли Коби играти и после ове сезоне тешко је претпоставити, али већ сада је поставио рекорд као играч који је одиграо највише сезона у једном клубу. Ово му је 20. сезона у дресу Лејкерса, а иза њега су са сезоном мање Џон Стоктон и Тим Данкан. Коби би, додуше, сигурно желео да игра још понеку сезону како би стигао у позицију да дође на врх листе најбољих стрелаца свих времена. Али, Карим Абдул Џабар и његових 38.287 кошева ипак изгледају недостижно. Коби је тренутно на 32.617 кошева, престигао је Мајкл Џордана на трећем месту, а испред њега је Карл Мелоун.

Да није било повреда, Коби би сигурно конкурисао за врх ове листе, али актуелна форма му не обећава да б могао да се приближи Мелоуну. Јако се мучи Коби у овој сезони, има просек од 16,9 кошева по утакмици што му је, изузевши оних шест утакмица у сезони 2013./14., најгори просјек још тамо од 1998. Још гори је његов проценат шута. Из игре погађа тек 33,6% шутева, а просек у каријери му је 45,1%. Још гори је у шуту за три поена – просек му је на 23.3%, а у каријери је бољи за готово 10% (33,2%).Али и са лошом формом Коби у ногама још има понеку одличну утакмицу. Тако је синоћ довео Лејкерсе до друге победе у сезони. Страдали суи Пистонси, а Коби је играо нетипичну утакмицу – схвативши да му шут не иде, узео је тек 19 лопти, а орјентисао се на разигравање саиграча. Уписао је девет асистенција, ухватио осам скокова, па му је мало недостајало да забележи трипл-дабл. У игри је остао непубних 37 минута, а после утакмице је изгледао потпуно исцрпљено.
„Морали смо да победимо ову утакмицу, али сада једва стојим. Убијају ме и леђа и ноге. Једва чекам да дођем кући, да се растегнем и убацим у ледену купку, те да се сутра цели дан одмарам. Верујте ми да се не веселим ни ходу до аутомобила“, поручио је Коби Брајант.

Лејкерси ове сезоне могу да сањају о пласману о плеј-оф. Међутим, Коби се не мири са поразима, а и остатак тима жели да дође до што бољег учинка.

Коментари / 0

Оставите коментар