Kobi Brajant se raspada!

Ne radujem se ni hodu do automobila! Najbolji igrač Lejkersa se muči ove sezone, beleži najslabije procente šuta u karijeri!

Košarka 22.11.2015 | 16:20
Kobi Brajant se raspada!

Iako ima 37 godina, razlog nisu godine, već povrede. Kobi je u prošle dve sezone odigrao tek 41 utakmicu, a razlog je povreda Ahilove tetive. I pre toga je on imao problema s povredama a od 2011. Brajant odlazi svakog leta u Nemačku na specijalnu terapiju lečenja kolena i zgloba koja je zabranjena u SAD-u.

Bez obzira na sve povrede, uprava Lejkersa mu je pre dve sezone produžila ugovor uvrednosti od 48,5 miliona dolara za sve godine. Ugovor ističe sledećeg leta, a ove sezone će Brajant od njega zaraditi 25 miliona dolara što je najviša plata nekog igrača u NBA ligi.

Hoće li Kobi igrati i posle ove sezone teško je pretpostaviti, ali već sada je postavio rekord kao igrač koji je odigrao najviše sezona u jednom klubu. Ovo mu je 20. sezona u dresu Lejkersa, a iza njega su sa sezonom manje Džon Stokton i Tim Dankan. Kobi bi, doduše, sigurno želeo da igra još poneku sezonu kako bi stigao u poziciju da dođe na vrh liste najboljih strelaca svih vremena. Ali, Karim Abdul Džabar i njegovih 38.287 koševa ipak izgledaju nedostižno. Kobi je trenutno na 32.617 koševa, prestigao je Majkl Džordana na trećem mestu, a ispred njega je Karl Meloun.

Da nije bilo povreda, Kobi bi sigurno konkurisao za vrh ove liste, ali aktuelna forma mu ne obećava da b mogao da se približi Melounu. Jako se muči Kobi u ovoj sezoni, ima prosek od 16,9 koševa po utakmici što mu je, izuzevši onih šest utakmica u sezoni 2013./14., najgori prosjek još tamo od 1998. Još gori je njegov procenat šuta. Iz igre pogađa tek 33,6% šuteva, a prosek u karijeri mu je 45,1%. Još gori je u šutu za tri poena – prosek mu je na 23.3%, a u karijeri je bolji za gotovo 10% (33,2%).Ali i sa lošom formom Kobi u nogama još ima poneku odličnu utakmicu. Tako je sinoć doveo Lejkerse do druge pobede u sezoni. Stradali sui Pistonsi, a Kobi je igrao netipičnu utakmicu – shvativši da mu šut ne ide, uzeo je tek 19 lopti, a orjentisao se na razigravanje saigrača. Upisao je devet asistencija, uhvatio osam skokova, pa mu je malo nedostajalo da zabeleži tripl-dabl. U igri je ostao nepubnih 37 minuta, a posle utakmice je izgledao potpuno iscrpljeno.
„Morali smo da pobedimo ovu utakmicu, ali sada jedva stojim. Ubijaju me i leđa i noge. Jedva čekam da dođem kući, da se rastegnem i ubacim u ledenu kupku, te da se sutra celi dan odmaram. Verujte mi da se ne veselim ni hodu do automobila“, poručio je Kobi Brajant.

Lejkersi ove sezone mogu da sanjaju o plasmanu o plej-of. Međutim, Kobi se ne miri sa porazima, a i ostatak tima želi da dođe do što boljeg učinka.

Komentari / 0

Ostavite komentar