Видео анализа: Бразилски духови магије прогоне Реал...!

После Р3, време је за Нејмара? Може ли?!

Фудбал 19.11.2015 | 20:40
Видео анализа: Бразилски духови магије прогоне Реал...!

Фудбалска планета се полако спрема за мега окршај наредне суботе. Суперкласико. Утакмица изнад свих у европском фудбалу. Када се једни наспрам други нађу Барселона и Реал Мадрид, спектакл је потписан.

Први Суперкласико у сезони доноси одговоре на многа питања. У центру пажње ће бити Роналдо, Бенитез, Меси, Суарез, али више од свих Нејмар.

Бразилски ас игра у сензационалној форми у последње време и засенио је дугогодишње владаре светског фудбала Месија и Роналда. Нејмару ово није први окршај против Реала. Већ пет пута је играо против Краљевића и два пута се уписао у стрелце. Али оно што није остварио, а што иде уз највеће фудбалере света је да буде централна личност Суперкласика. Недостаје му да у утакмици свих утакмица покаже да је заиста предодређен за будућег краља светског фудбала.

Чини се да је моменат идеалан с обзиром у каквој је форми. А на руку му иде и традиција због којих навијачима Реала вероватно пролазе жмарци кроз тело. Бразилски асови су често у прошлости умели да баце Реал под ноге. На Нејмару је да настави славну традицију и придружи се Ромарију, Ривалу, Роналдињу…

Прилика и да се подсетимо чувених мајсторија Барсиних бразилских чаробњака који су писали историју Суперкласика.

Ромарио је једну од утакмица живота, одиграо баш против Реала у сезони 1993/94. Барса је славила 5:0 уз Ромариов хет-трик, а памти се антологијски гол када је продао чудесан лажњак Рафаелу Алкорти…

После Ромарија је дошао Роналдо, али Феномен није блистао у дуелима шпанских гиганата иако је играо на обе стране и постизао голове за оба клуба. Роналда је наследио Ривалдо и годинама био “отров” за мадридски клуб. Посебно се памти дерби из сезоне 2001/02 када је постигао два гола, а трећи му је неоправдано поништен у ремију 2:2.

После Ривалда је дошао Роналдињо. Човек који се поигравао са Реалом. Мађионичар због које је Сантјаго Бернабеу прогутао понос и аплаудирао му 19. новембра 2005. године када је са два невероватна гола бацио у транс фудбалску планету.

Пред Нејмаром је паклено тежак задатак… Али ако неко може да крене стопама ових мајстора, онда је то Нејмар.

Коментари / 0

Оставите коментар