Video analiza: Brazilski duhovi magije progone Real...!

Posle R3, vreme je za Nejmara? Može li?!

Fudbal 19.11.2015 | 20:40
Video analiza: Brazilski duhovi magije progone Real...!

Fudbalska planeta se polako sprema za mega okršaj naredne subote. Superklasiko. Utakmica iznad svih u evropskom fudbalu. Kada se jedni naspram drugi nađu Barselona i Real Madrid, spektakl je potpisan.

Prvi Superklasiko u sezoni donosi odgovore na mnoga pitanja. U centru pažnje će biti Ronaldo, Benitez, Mesi, Suarez, ali više od svih Nejmar.

Brazilski as igra u senzacionalnoj formi u poslednje vreme i zasenio je dugogodišnje vladare svetskog fudbala Mesija i Ronalda. Nejmaru ovo nije prvi okršaj protiv Reala. Već pet puta je igrao protiv Kraljevića i dva puta se upisao u strelce. Ali ono što nije ostvario, a što ide uz najveće fudbalere sveta je da bude centralna ličnost Superklasika. Nedostaje mu da u utakmici svih utakmica pokaže da je zaista predodređen za budućeg kralja svetskog fudbala.

Čini se da je momenat idealan s obzirom u kakvoj je formi. A na ruku mu ide i tradicija zbog kojih navijačima Reala verovatno prolaze žmarci kroz telo. Brazilski asovi su često u prošlosti umeli da bace Real pod noge. Na Nejmaru je da nastavi slavnu tradiciju i pridruži se Romariju, Rivalu, Ronaldinju…

Prilika i da se podsetimo čuvenih majstorija Barsinih brazilskih čarobnjaka koji su pisali istoriju Superklasika.

Romario je jednu od utakmica života, odigrao baš protiv Reala u sezoni 1993/94. Barsa je slavila 5:0 uz Romariov het-trik, a pamti se antologijski gol kada je prodao čudesan lažnjak Rafaelu Alkorti…

Posle Romarija je došao Ronaldo, ali Fenomen nije blistao u duelima španskih giganata iako je igrao na obe strane i postizao golove za oba kluba. Ronalda je nasledio Rivaldo i godinama bio “otrov” za madridski klub. Posebno se pamti derbi iz sezone 2001/02 kada je postigao dva gola, a treći mu je neopravdano poništen u remiju 2:2.

Posle Rivalda je došao Ronaldinjo. Čovek koji se poigravao sa Realom. Mađioničar zbog koje je Santjago Bernabeu progutao ponos i aplaudirao mu 19. novembra 2005. godine kada je sa dva neverovatna gola bacio u trans fudbalsku planetu.

Pred Nejmarom je pakleno težak zadatak… Ali ako neko može da krene stopama ovih majstora, onda je to Nejmar.

Komentari / 0

Ostavite komentar