Нова сазнања о новој Евролиги...

"Еурохоопс" пише да ће наредне сезоне сваки евролигаш играти утакмице и по два пута недељно.

Кошарка 23.11.2015 | 10:20
Нова сазнања о новој Евролиги...

Нови формат Евролиге, у коме ће 16 тимова играти по двокружном бод-систему, значи да ће број гарантованих утакмица порасти са досадашњих 24 (10+14) на 30.

Да би после тога било времена за четвртфинале плеј-офа (до три победе) и Фајнал фор, регуларни део сезоне мораће да буде "сабијен" и то тако што ће сваки тим у распореду имати пет недеља са по две утакмице Евролиге, пише кошаркашки портал "Еурохоопс".

Предвиђено је да се клубовима изађе у сусрет, тако што ће у таквим недељама играти или обе утакмице на свом паркету, или у градовима који нису превише удаљени.

Простор за шесту утакмицу више у односу на постојећи формат омогућиће померање почетка такмичења седам дана унапред, тако да ће Евролига стартовати већ у другој недељи октобра.

Председник Црвене звезде и потпредседник АБА лиге, Небојша Човић, рекао је у понедељак да "не искључује" могућност да у наредних пар месеци буду усвојене неке измене "нултог модела Евролиге", рецимо да такмичење броји 18, а не 16 клубова, што би на поменуто повећање броја утакмица додало још четири кола.

Процена је да ће јединствена лига, без поделе на групе, моћи боље да се "упакује" и сервира публици изван Европе, тако да приходи од продаје ТВ права буду значајно већи него сада.

Главну улогу у том делу приче имаће компанија "ИМГ", која ће у наредних 10 година бити деоничар и дефакто главни финансијер Евролиге.

Коментари / 0

Оставите коментар