Видео: Њујорк је признао грешку!

Иако је прошло тек неколико недеља од почетка сезоне, навијачи Никса схватили су да су погрешили у ноћи НБА драфта. "Пор-зин-гис", скандирали су пре две вечери.

Кошарка 19.11.2015 | 16:20
Видео: Њујорк је признао грешку!

"Криштапс Порзингис је Бог међу људима, који срамоти остале НБА играче и тренутно игра за Њујорк Никсе", написано је претходне ноћи на страници Википедије, посвећене четвртом пику са овогодишњег драфта.

"Његов 'Дрим шејк' сјајан је за душу овог јутра", објавио је Хафингтон пост о потезу Летонца у дуелу са "нашим" Френком Каминским, рукијем Шарлота, којем је мајка пореклом из Србије.

"Ово је само једна од многих његових великих ноћи. Тек ће их бити", рекао је Кармело Ентони, прва звезда Њујорк Никса, о свом новом, разгоропађеном саиграчу и његовој сјајној партији против Хорнетса (29 п, 11 ск).

Утисак је, Њујорк је признао да је погрешио.

Навијачи Никса звиждали су Криштапсу Порзингису (20, 220 цм) када га је Њујорк минулог лета одабрао четвртог на драфту. Многи су и у Европи тек неколико недеља раније чули за њега, па не чуди зашто је доскорашњи играч Севиље и у Америци посматран потцењивачким погледом.

Међутим, његови критичари су засад утишани.

"Пор-зин-гис, Пор-зин-гис, Пор-зин-гис", скандирао је Медисон Сквер Гарден почетком последње четвртине дуела Никси - Хорнетси и подсетио на еуфорију коју је не тако давно у истом граду изазвао и Џереми Лин.

Летонац је на моменте заиста играо спектакуларно и брзо доказао да ће бити огромно појачање посрнулој франшизи. Чини се да Фил Џексон, ипак, није погрешио.

"Не знамо да ли ће бити у стању да све ово понавља из вечери у вече. Без обзира на то, у комбинацији његових вештина и способности, у једном тренутку ће се сигурно све склопити", рекао је тренер Никса, Дерек Фишер.

Порзингис је свестан да су многи сада на његовој страни и да је његово име хит на друштвеним мрежама. Међутим, крилни центар не дозвољава да га те приче однесу у погрешном смеру.

"Погодио сам неке шутеве, али је јасно да сам могао и боље да одиграм. Ово је била само једна утакмица. Важније од свега је да тим побеђује уз моју помоћ и уз мој добар наступ", рекао је Летонац.

"Многи говоре речи 'пројекат' и 'неколико година', али знао сам да сам спреман да помогнем сада, одмах", додао је.

Кармело Ентони био је скептичан када се упознао с њим. Сада га гледа другачије, као и већина.

"Био је добар осећај чути да хала скандира његово име. Поносан сам на њега. Знао сам да је спреман. Знао сам шта да очекујем", рекао је "Мело", који је добио огромну помоћ на терену.

Пред Летонцем је сезона доказивања, а пред навијачима Никса можда и нова плеј-оф година, прва од такмичарске 2012/13..

Коментари / 0

Оставите коментар