Video: Njujork je priznao grešku!

Iako je prošlo tek nekoliko nedelja od početka sezone, navijači Niksa shvatili su da su pogrešili u noći NBA drafta. "Por-zin-gis", skandirali su pre dve večeri.

Košarka 19.11.2015 | 16:20
Video: Njujork je priznao grešku!

"Krištaps Porzingis je Bog među ljudima, koji sramoti ostale NBA igrače i trenutno igra za Njujork Nikse", napisano je prethodne noći na stranici Vikipedije, posvećene četvrtom piku sa ovogodišnjeg drafta.

"Njegov 'Drim šejk' sjajan je za dušu ovog jutra", objavio je Hafington post o potezu Letonca u duelu sa "našim" Frenkom Kaminskim, rukijem Šarlota, kojem je majka poreklom iz Srbije.

"Ovo je samo jedna od mnogih njegovih velikih noći. Tek će ih biti", rekao je Karmelo Entoni, prva zvezda Njujork Niksa, o svom novom, razgoropađenom saigraču i njegovoj sjajnoj partiji protiv Hornetsa (29 p, 11 sk).

Utisak je, Njujork je priznao da je pogrešio.

Navijači Niksa zviždali su Krištapsu Porzingisu (20, 220 cm) kada ga je Njujork minulog leta odabrao četvrtog na draftu. Mnogi su i u Evropi tek nekoliko nedelja ranije čuli za njega, pa ne čudi zašto je doskorašnji igrač Sevilje i u Americi posmatran potcenjivačkim pogledom.

Međutim, njegovi kritičari su zasad utišani.

"Por-zin-gis, Por-zin-gis, Por-zin-gis", skandirao je Medison Skver Garden početkom poslednje četvrtine duela Niksi - Hornetsi i podsetio na euforiju koju je ne tako davno u istom gradu izazvao i Džeremi Lin.

Letonac je na momente zaista igrao spektakularno i brzo dokazao da će biti ogromno pojačanje posrnuloj franšizi. Čini se da Fil Džekson, ipak, nije pogrešio.

"Ne znamo da li će biti u stanju da sve ovo ponavlja iz večeri u veče. Bez obzira na to, u kombinaciji njegovih veština i sposobnosti, u jednom trenutku će se sigurno sve sklopiti", rekao je trener Niksa, Derek Fišer.

Porzingis je svestan da su mnogi sada na njegovoj strani i da je njegovo ime hit na društvenim mrežama. Međutim, krilni centar ne dozvoljava da ga te priče odnesu u pogrešnom smeru.

"Pogodio sam neke šuteve, ali je jasno da sam mogao i bolje da odigram. Ovo je bila samo jedna utakmica. Važnije od svega je da tim pobeđuje uz moju pomoć i uz moj dobar nastup", rekao je Letonac.

"Mnogi govore reči 'projekat' i 'nekoliko godina', ali znao sam da sam spreman da pomognem sada, odmah", dodao je.

Karmelo Entoni bio je skeptičan kada se upoznao s njim. Sada ga gleda drugačije, kao i većina.

"Bio je dobar osećaj čuti da hala skandira njegovo ime. Ponosan sam na njega. Znao sam da je spreman. Znao sam šta da očekujem", rekao je "Melo", koji je dobio ogromnu pomoć na terenu.

Pred Letoncem je sezona dokazivanja, a pred navijačima Niksa možda i nova plej-of godina, prva od takmičarske 2012/13..

Komentari / 0

Ostavite komentar