Осумњичени за убиство се разнио бомбом

Осумњичени за убиство војника ОС БиХ, Емир Омерагић извршио је самоубиство, потврдио је за Н1 Драган Мектић, министар безбједности БиХ.

Босна и Херцеговина 19.11.2015 | 07:20
Осумњичени за убиство се разнио бомбом

Незванично се сазнаје да се убица двојице војника Енес Омерагић разнио бомбом.

Нема службених информација да ли се још неко налазио у кући у којој је Омерагић извршио самоубиство.

У улици Сафета Зајке у сарајевском насељу Рајловац синоћ око 19 часова догодила се пуцњава у којој су убијена два војника Оружаних снага БиХ.

Према подацима нападач је ушао у кладионицу која се налази у улици Сафета Зајке 241 и отворио ватру из аутоматског оружја.

Убијени су војници Армин Салкић и Недељко Радић. Они су радили на формацијским мјестима возача у батаљону Војне полиције Бригаде тактичке подршке.

Недељко Радић/Армин Салкић

Један војник који је вечерас изгубио живот у Рајловцу је из Невесиња, а други из Витеза.

Како ФТВ јавља нападач је при уласку у кладионицу узвикивао Алаху екбер.

Незванично се сазнаје да је нападач Енес Омерагић, настањен у Сокољу.

Наиме, како је саопштено нападач је лоциран у кући у улици Ибрахима Первиза на броју 14, на Сокољу, гдје је Јединица за специјалну подрушку дословно блокирала овај објекат, али и околне куће.

Брат и отац једног од двојице војника који су убијени синоћ у Рајловцу појавили се на мјесту догађаја, те су медији присуствовали тешком емотивном тренутку ових чланова породице војника, преноси Фена.

Како сазнаје Слободна Босна , нападач ушао у кладионицу и без повода отворио ватру на двојицу мушкараца који су се тамо затекли. Потом је насумично пуцао по околним објектима и, наводно, по аутобусу градског превоза. Претпоставља се да је трећа рањена особа иницијала Љ.Ђ. (1968.) која је довезена синоћ на Универзитетски Клинички Центар Сарајево, путник из аутобуса.

Како је потврдила портпаролка УКЦС-а Азра Дедајић, ради се о посјекотинама на лицу највјероватније од стакла.

Агенција за истраге и заштиту БиХ оформила је посебан тим који ће бити на располагању МУП-у Кантона Сарајеву у случају потребе.

У Сарајеву је синоћ одржан хитан састанак свих полицијских агенција са државног ентитетског и кантоналног нивоа.

Извор: Агенције