Osumnjičeni za ubistvo se raznio bombom

Osumnjičeni za ubistvo vojnika OS BiH, Emir Omeragić izvršio je samoubistvo, potvrdio je za N1 Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH.

Bosna i Hercegovina 19.11.2015 | 07:20
Osumnjičeni za ubistvo se raznio bombom

Nezvanično se saznaje da se ubica dvojice vojnika Enes Omeragić raznio bombom.

Nema službenih informacija da li se još neko nalazio u kući u kojoj je Omeragić izvršio samoubistvo.

U ulici Safeta Zajke u sarajevskom naselju Rajlovac sinoć oko 19 časova dogodila se pucnjava u kojoj su ubijena dva vojnika Oružanih snaga BiH.

Prema podacima napadač je ušao u kladionicu koja se nalazi u ulici Safeta Zajke 241 i otvorio vatru iz automatskog oružja.

Ubijeni su vojnici Armin Salkić i Nedeljko Radić. Oni su radili na formacijskim mjestima vozača u bataljonu Vojne policije Brigade taktičke podrške.

Nedeljko Radić/Armin Salkić

Jedan vojnik koji je večeras izgubio život u Rajlovcu je iz Nevesinja, a drugi iz Viteza.

Kako FTV javlja napadač je pri ulasku u kladionicu uzvikivao Alahu ekber.

Nezvanično se saznaje da je napadač Enes Omeragić, nastanjen u Sokolju.

Naime, kako je saopšteno napadač je lociran u kući u ulici Ibrahima Perviza na broju 14, na Sokolju, gdje je Jedinica za specijalnu podrušku doslovno blokirala ovaj objekat, ali i okolne kuće.

Brat i otac jednog od dvojice vojnika koji su ubijeni sinoć u Rajlovcu pojavili se na mjestu događaja, te su mediji prisustvovali teškom emotivnom trenutku ovih članova porodice vojnika, prenosi Fena.

Kako saznaje Slobodna Bosna , napadač ušao u kladionicu i bez povoda otvorio vatru na dvojicu muškaraca koji su se tamo zatekli. Potom je nasumično pucao po okolnim objektima i, navodno, po autobusu gradskog prevoza. Pretpostavlja se da je treća ranjena osoba inicijala Lj.Đ. (1968.) koja je dovezena sinoć na Univerzitetski Klinički Centar Sarajevo, putnik iz autobusa.

Kako je potvrdila portparolka UKCS-a Azra Dedajić, radi se o posjekotinama na licu najvjerovatnije od stakla.

Agencija za istrage i zaštitu BiH oformila je poseban tim koji će biti na raspolaganju MUP-u Kantona Sarajevu u slučaju potrebe.

U Sarajevu je sinoć održan hitan sastanak svih policijskih agencija sa državnog entitetskog i kantonalnog nivoa.

Izvor: Agencije