Ивана је опет најбоља на Балкану!

Српској шампионки уручена је у Тбилисију награда намењена најбољој атлетичарки полуострва. Сребрна је Сандра Перковић, а бронзана Бланка Влашић.

Остали спортови 19.11.2015 | 15:00
Ивана је опет најбоља на Балкану!

Награда најбољој!

Дуго ће Ивана Шпановић памтити ову календарску годину, а дуго ћемо памтити и ми њене успехе.

У Пекингу је први пут прескочила границу од седам метара (и то два пута), а потом је у Швајцарској остварила нови најбољи резултат - 7,02. Такмичарску годину завршила је као друга најуспешнија скакачица у даљ на свету.

Због свега што је остварила, Ивана је ове среде добила престижну награду "Најбоља атлетичарка Балкана", која јој је уручена у главном граду Грузије, Тбилисију.

На свечаној церемонији, "Ивана од злата" подигла је трофеј, који је освојила у жестокој конкуренцији Хрватица Сандре Перковић (бацачица диска) и Бланке Влашић (скакачица у вис).

Федерацију нашег полуострва обухвата 16 држава, а у први план при избору лауреаткиње стављене су освојене медаље, а Ивана се из Пекинга вратила са светском бронзом, док је у Прагу, на дворанском првенству Европе, освојила злато.

Ивана је вечерас постала прва атлетичарка која је два пута добијала трофеј у петогодишњем избору за најбољу на Балкану.

"Велика ми је част што сам поново добитница овог признања. Увек је задовољство бити у вашем друштву, бити у друштву најбољих. Тренираћу још јаче и дати све од себе да се што дуже задржим у светском врху, да наставим да померам сопствене границе и да увек будем у позицији да се борим за одличја", рекла је Ивана у Тбилисију.

Коментари / 0

Оставите коментар