Ivana je opet najbolja na Balkanu!

Srpskoj šampionki uručena je u Tbilisiju nagrada namenjena najboljoj atletičarki poluostrva. Srebrna je Sandra Perković, a bronzana Blanka Vlašić.

Ostali sportovi 19.11.2015 | 15:00
Ivana je opet najbolja na Balkanu!

Nagrada najboljoj!

Dugo će Ivana Španović pamtiti ovu kalendarsku godinu, a dugo ćemo pamtiti i mi njene uspehe.

U Pekingu je prvi put preskočila granicu od sedam metara (i to dva puta), a potom je u Švajcarskoj ostvarila novi najbolji rezultat - 7,02. Takmičarsku godinu završila je kao druga najuspešnija skakačica u dalj na svetu.

Zbog svega što je ostvarila, Ivana je ove srede dobila prestižnu nagradu "Najbolja atletičarka Balkana", koja joj je uručena u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju.

Na svečanoj ceremoniji, "Ivana od zlata" podigla je trofej, koji je osvojila u žestokoj konkurenciji Hrvatica Sandre Perković (bacačica diska) i Blanke Vlašić (skakačica u vis).

Federaciju našeg poluostrva obuhvata 16 država, a u prvi plan pri izboru laureatkinje stavljene su osvojene medalje, a Ivana se iz Pekinga vratila sa svetskom bronzom, dok je u Pragu, na dvoranskom prvenstvu Evrope, osvojila zlato.

Ivana je večeras postala prva atletičarka koja je dva puta dobijala trofej u petogodišnjem izboru za najbolju na Balkanu.

"Velika mi je čast što sam ponovo dobitnica ovog priznanja. Uvek je zadovoljstvo biti u vašem društvu, biti u društvu najboljih. Treniraću još jače i dati sve od sebe da se što duže zadržim u svetskom vrhu, da nastavim da pomeram sopstvene granice i da uvek budem u poziciji da se borim za odličja", rekla je Ivana u Tbilisiju.

Komentari / 0

Ostavite komentar