Научник пронашао знаке постојања паралелног универзума

Идеја о постојању параленог универзума није нова и она постоји одвајкада, али доказ за то упорно измиче научницима. Али један космолог тврди да је на прагу доказа који би потврдио постојање ово занимљивог и никада доказаног феномена.

Свијет 18.11.2015 | 22:52
Научник пронашао знаке постојања паралелног универзума

Научник Ранга-Рам Чери са Калифорнијског Института за технологију, који је дошао до ових сазнања, каже да би се схватило о чему се ради неопходно је знати како је дошло до настанка Универзума, а то је чувена теорија Великог Праска.

Оно што је космолог Чери пронашао је "испупчење" у космичком зрачењу и за то претпоставља да је "суда" паралелних универзума.

Научник верује да приликом сударања различитих универзума долази до појаве "мехурића" које је он у свом истраживању приметио.

Ипак, космолог је скептичан према свом открићу, и каже да је вероватноћа 30 одсто да је на трагу великог открића и да то што је открио може бити само велика мрља свемирске прашине.

Космолог Чери каже да је за сада све на нивоу хипотезе, али учињен је велики напор. Ово потенцијално откриће ће вероватно добити своју потврду за 15 до 20 година, када ступи на сцену следећа генерација научника која ће радити модернијом технологијом од данашње.

,,Потрага за другим универзумима је изазов“, наглашава Чери.

До ових сазнања научник Чери је дошао захваљујући моћном Планкт телескопу који се налази у Европској Свемирској Агенцији.

Извор: Блиц

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Богољуб

18.11.2015 20:20

Не мора да знаци да несто не постоји ако за то не знају становници планете земље.Могуце је да постоје ванземаљци медју нама које цак свакодневно гледамо а не знамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зитто

19.11.2015 00:04

Има великих вођа што их познају " к'о себе саме " и мијењају људске душе за њихову технологију !

Name

ВРС РВИ

18.11.2015 22:54

Чим сам прочитао наслов знао сам да је то неки американац одкрио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

19.11.2015 07:15

Цим сам процитао наслов знао сам да це текст демантовати наслов.

Name

ВРС РВИ

19.11.2015 09:55

Чим сам прочитао наслов закључио сам докле више предпоставки без иједног конкретног доказа. Монтажери у Холувуду су чаробњаци, могу све да ураде као што сада постоји само "дигитални" снимак америчког слијетања на мјесец. Оригинал се негдје изгубио...