Naučnik pronašao znake postojanja paralelnog univerzuma

Ideja o postojanju paralenog univerzuma nije nova i ona postoji odvajkada, ali dokaz za to uporno izmiče naučnicima. Ali jedan kosmolog tvrdi da je na pragu dokaza koji bi potvrdio postojanje ovo zanimljivog i nikada dokazanog fenomena.

Svijet 18.11.2015 | 22:52
Naučnik pronašao znake postojanja paralelnog univerzuma

Naučnik Ranga-Ram Čeri sa Kalifornijskog Instituta za tehnologiju, koji je došao do ovih saznanja, kaže da bi se shvatilo o čemu se radi neophodno je znati kako je došlo do nastanka Univerzuma, a to je čuvena teorija Velikog Praska.

Ono što je kosmolog Čeri pronašao je "ispupčenje" u kosmičkom zračenju i za to pretpostavlja da je "suda" paralelnih univerzuma.

Naučnik veruje da prilikom sudaranja različitih univerzuma dolazi do pojave "mehurića" koje je on u svom istraživanju primetio.

Ipak, kosmolog je skeptičan prema svom otkriću, i kaže da je verovatnoća 30 odsto da je na tragu velikog otkrića i da to što je otkrio može biti samo velika mrlja svemirske prašine.

Kosmolog Čeri kaže da je za sada sve na nivou hipoteze, ali učinjen je veliki napor. Ovo potencijalno otkriće će verovatno dobiti svoju potvrdu za 15 do 20 godina, kada stupi na scenu sledeća generacija naučnika koja će raditi modernijom tehnologijom od današnje.

,,Potraga za drugim univerzumima je izazov“, naglašava Čeri.

Do ovih saznanja naučnik Čeri je došao zahvaljujući moćnom Plankt teleskopu koji se nalazi u Evropskoj Svemirskoj Agenciji.

Izvor: Blic

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Bogoljub

18.11.2015 20:20

Ne mora da znaci da nesto ne postoji ako za to ne znaju stanovnici planete zemlje.Moguce je da postoje vanzemaljci medju nama koje cak svakodnevno gledamo a ne znamo.

ODGOVORITE
Name

zitto

19.11.2015 00:04

Ima velikih vođa što ih poznaju " k'o sebe same " i mijenjaju ljudske duše za njihovu tehnologiju !

Name

VRS RVI

18.11.2015 22:54

Čim sam pročitao naslov znao sam da je to neki amerikanac odkrio...

ODGOVORITE
Name

Igor

19.11.2015 07:15

Cim sam procitao naslov znao sam da ce tekst demantovati naslov.

Name

VRS RVI

19.11.2015 09:55

Čim sam pročitao naslov zaključio sam dokle više predpostavki bez ijednog konkretnog dokaza. Montažeri u Holuvudu su čarobnjaci, mogu sve da urade kao što sada postoji samo "digitalni" snimak američkog slijetanja na mjesec. Original se negdje izgubio...