НБА: Пала прва тренерска "глава"!

Хјустон Рокитси после нешто више од четири године отпустили Кевина Мекхејла.

Кошарка 19.11.2015 | 13:40
НБА: Пала прва тренерска "глава"!

Кевин Мекхејл први је смењени тренер у НБА сезони 2015/16!

Он је платио цех за слабе игре и лоше резултате Хјустон Рокитса, који са скором 4-7 деле 11. и 12. место на табели Западне конференције, а пролетос су играли финале Запада и изгубили од каснијих шампиона, Голден Стејт Вориорса (1:4).

Иако, по општим оценама, има јачи тим него прошле сезоне, Хјустон је у ових двадесетак дана доживео неколико алармантних пораза.

Харден, Хауард и другови изгубили су прве три утакмице са по 20 поена разлике (Денвер и Голден Стејт код куће, Мајами у гостима), затим су везали четири победе и онда неочекивано пали, уместо да искористе повољан распоред и продуже тај низ.

Као домаћини су изгубили од Бруклина, који је ушао у меч са скором 0-7, потом од Денвера у гостима, па од Даласа и Бостона у Хјустону. Селтикси су у четвртој четвртини водили безмало са 30 поена разлике и ту је менаџмент решио да нешто промени.

Досадашњи Мекхејлов помоћник Џеј Би Бикерстаф, син Бернија Бикерстафа, промовисан је у вршиоца дужности главног тренера.

Легендарни крилни центар Бостона, Кевин Мекхејл је од 1994. до 2009. био у Минесота Тимбервулвсима, што као генерални менаџер, што као тренер, а после паузе од две године преузео је "ракете" и са њима остварио укупни скор 193-130, по чему је најуспешнији "коуч" у историји ове франшизе.

Мекхејл има већи проценат остварених победа чак и од Рудија Томљановића, који је са екипом предвођеном Хакимом Олајџувоном два пута освојио шампионски прстен (1994, 1995).

Коментари / 0

Оставите коментар