NBA: Pala prva trenerska "glava"!

Hjuston Rokitsi posle nešto više od četiri godine otpustili Kevina Mekhejla.

Košarka 19.11.2015 | 13:40
NBA: Pala prva trenerska "glava"!

Kevin Mekhejl prvi je smenjeni trener u NBA sezoni 2015/16!

On je platio ceh za slabe igre i loše rezultate Hjuston Rokitsa, koji sa skorom 4-7 dele 11. i 12. mesto na tabeli Zapadne konferencije, a proletos su igrali finale Zapada i izgubili od kasnijih šampiona, Golden Stejt Voriorsa (1:4).

Iako, po opštim ocenama, ima jači tim nego prošle sezone, Hjuston je u ovih dvadesetak dana doživeo nekoliko alarmantnih poraza.

Harden, Hauard i drugovi izgubili su prve tri utakmice sa po 20 poena razlike (Denver i Golden Stejt kod kuće, Majami u gostima), zatim su vezali četiri pobede i onda neočekivano pali, umesto da iskoriste povoljan raspored i produže taj niz.

Kao domaćini su izgubili od Bruklina, koji je ušao u meč sa skorom 0-7, potom od Denvera u gostima, pa od Dalasa i Bostona u Hjustonu. Seltiksi su u četvrtoj četvrtini vodili bezmalo sa 30 poena razlike i tu je menadžment rešio da nešto promeni.

Dosadašnji Mekhejlov pomoćnik Džej Bi Bikerstaf, sin Bernija Bikerstafa, promovisan je u vršioca dužnosti glavnog trenera.

Legendarni krilni centar Bostona, Kevin Mekhejl je od 1994. do 2009. bio u Minesota Timbervulvsima, što kao generalni menadžer, što kao trener, a posle pauze od dve godine preuzeo je "rakete" i sa njima ostvario ukupni skor 193-130, po čemu je najuspešniji "kouč" u istoriji ove franšize.

Mekhejl ima veći procenat ostvarenih pobeda čak i od Rudija Tomljanovića, koji je sa ekipom predvođenom Hakimom Olajdžuvonom dva puta osvojio šampionski prsten (1994, 1995).

Komentari / 0

Ostavite komentar