Штимац: Вратио сам се у потпуно нову Звезду!

Центар Црвене звезде Владимир Штимац написао је блог за сајт Евролиге у којем се дотакао повратка међу ‘црвено-беле’ и променама у клубу последњих година.

Кошарка 19.11.2015 | 13:00
Штимац: Вратио сам се у потпуно нову Звезду!

Штимац је претходни бранио боје шампиона Србије од 2008. до 2010. године, а повратак је уследио пре неколико недеља, пошто је претходно започео сезону у Естудијантесу.

“На почетку сезоне сам био у Естудијантесу, али сам имао опцију да га напустим ако би ме неки евролигашки клуб желео. И онда је дошао Звездин позив”, написао је Штимац на почетку блога.

Штимац је истакао да је брзо донео одлуку да се врати у Звезду, за коју је рекао да је његов клуб.

“Прошло је више од пет година откако сам последњи пут играо за Звезду. У то време, тренер је био Светислав Пешић, а Звезда је била у успону. Али, сада, како сам се вратио, могу да кажем да је ово потпуно другачији систем, Звезда је нешто потпуно ново. Председник клуба је ствари поставио на своје место и Звезда је сада прави евролигашки тим који има све најбоље услове за своје играче. Клуб и председник су поставили клуб на здраве основе да би се он развијао и нашао прави пут, а као и свима којима је Звезда у срцу, мени је драго због тога”, истиче Штимац.

Репрезентативац Србије открио је да се сјајно осећа што поново носи дрес Звезде, иако сам повратак није био баш онакав какав је очекивао.

“На прве две утакмице откако сам се вратио, доживели смо два тешка пораза. Али, као играчи смо остали фокусирани на вредан рад. Имамо још играче који се привикавају, а и ја сам се тек недавно вратио и било ми је потребно барем неделу дана да бих ушао у ритам. Све се лепо поклопило и то се видело у дуелу са Бајерном прошле недеље. Одрадили смо све што је тренер од нас тражио, све захваљујући нашем заједништву. Одиграли смо као тим и у одбрани и у нападу и то нам је донело победу. Веровали смо, а победити Бајерн на њиховом терену није мала ствар”, нагласио је Штимац.

Штимац је прошле сезоне играо за Бајерн и, како каже, сви су га сјајно дочекали на повратку у Минхен, а посебно се осврнуо на сарадњу са Светиславом Пешићем.

“Тренер Пешић је био тај који ме је буквално извео на прави професионални пут, како по питању моје игре, тако и професионалног живота кошаркаша. Он је имао велики утицај на моју каријеру, много ми је помогао. На тој утакмици сам први пут играо против клуба чије боје сам раније бранио и то је било сјајно искуство. Пошто је Звезда имала много навијача у Минхену, осећао сам се као код куће”, открио је кошаркаш Звезде.

Наредни изазов у Евролиги кошаркаше Звезде очекује у четвртак од 20.45 на гостовању Стразбуру, који долазе после шокантног пораза од Игокее у АБА лиге.

“Нисам играо на првој утакмици са њима, али су ми саиграчи рекли да је Стразбур тежак противник и да нас чека захтевна утакмица. Свесни смо да ће утакмица бити веома емотивна због трагедије која се десила у Паризу. Такви догађаји, нажалост, утичу и на спорт, иако нису у вези са њим. Утакмица ће бити емотивна за све, због смрти толиког броја људи и чињенице да је ово тешко време за француске људе. То је страшно и ја само могу да изразим своје саучешће”, истакао је Штимац и додао да је ситуација у групи А веома отворена.

Звезда је тренутно на последњем месту у својој групи са две победе и три пораза, а исти скор имају и Бајерн, Реал и Стразбур, а испред су само Фенербахче са 4/1 и Химки са три победе и два пораза.

Коментари / 0

Оставите коментар