Štimac: Vratio sam se u potpuno novu Zvezdu!

Centar Crvene zvezde Vladimir Štimac napisao je blog za sajt Evrolige u kojem se dotakao povratka među ‘crveno-bele’ i promenama u klubu poslednjih godina.

Košarka 19.11.2015 | 13:00
Štimac: Vratio sam se u potpuno novu Zvezdu!

Štimac je prethodni branio boje šampiona Srbije od 2008. do 2010. godine, a povratak je usledio pre nekoliko nedelja, pošto je prethodno započeo sezonu u Estudijantesu.

“Na početku sezone sam bio u Estudijantesu, ali sam imao opciju da ga napustim ako bi me neki evroligaški klub želeo. I onda je došao Zvezdin poziv”, napisao je Štimac na početku bloga.

Štimac je istakao da je brzo doneo odluku da se vrati u Zvezdu, za koju je rekao da je njegov klub.

“Prošlo je više od pet godina otkako sam poslednji put igrao za Zvezdu. U to vreme, trener je bio Svetislav Pešić, a Zvezda je bila u usponu. Ali, sada, kako sam se vratio, mogu da kažem da je ovo potpuno drugačiji sistem, Zvezda je nešto potpuno novo. Predsednik kluba je stvari postavio na svoje mesto i Zvezda je sada pravi evroligaški tim koji ima sve najbolje uslove za svoje igrače. Klub i predsednik su postavili klub na zdrave osnove da bi se on razvijao i našao pravi put, a kao i svima kojima je Zvezda u srcu, meni je drago zbog toga”, ističe Štimac.

Reprezentativac Srbije otkrio je da se sjajno oseća što ponovo nosi dres Zvezde, iako sam povratak nije bio baš onakav kakav je očekivao.

“Na prve dve utakmice otkako sam se vratio, doživeli smo dva teška poraza. Ali, kao igrači smo ostali fokusirani na vredan rad. Imamo još igrače koji se privikavaju, a i ja sam se tek nedavno vratio i bilo mi je potrebno barem nedelu dana da bih ušao u ritam. Sve se lepo poklopilo i to se videlo u duelu sa Bajernom prošle nedelje. Odradili smo sve što je trener od nas tražio, sve zahvaljujući našem zajedništvu. Odigrali smo kao tim i u odbrani i u napadu i to nam je donelo pobedu. Verovali smo, a pobediti Bajern na njihovom terenu nije mala stvar”, naglasio je Štimac.

Štimac je prošle sezone igrao za Bajern i, kako kaže, svi su ga sjajno dočekali na povratku u Minhen, a posebno se osvrnuo na saradnju sa Svetislavom Pešićem.

“Trener Pešić je bio taj koji me je bukvalno izveo na pravi profesionalni put, kako po pitanju moje igre, tako i profesionalnog života košarkaša. On je imao veliki uticaj na moju karijeru, mnogo mi je pomogao. Na toj utakmici sam prvi put igrao protiv kluba čije boje sam ranije branio i to je bilo sjajno iskustvo. Pošto je Zvezda imala mnogo navijača u Minhenu, osećao sam se kao kod kuće”, otkrio je košarkaš Zvezde.

Naredni izazov u Evroligi košarkaše Zvezde očekuje u četvrtak od 20.45 na gostovanju Strazburu, koji dolaze posle šokantnog poraza od Igokee u ABA lige.

“Nisam igrao na prvoj utakmici sa njima, ali su mi saigrači rekli da je Strazbur težak protivnik i da nas čeka zahtevna utakmica. Svesni smo da će utakmica biti veoma emotivna zbog tragedije koja se desila u Parizu. Takvi događaji, nažalost, utiču i na sport, iako nisu u vezi sa njim. Utakmica će biti emotivna za sve, zbog smrti tolikog broja ljudi i činjenice da je ovo teško vreme za francuske ljude. To je strašno i ja samo mogu da izrazim svoje saučešće”, istakao je Štimac i dodao da je situacija u grupi A veoma otvorena.

Zvezda je trenutno na poslednjem mestu u svojoj grupi sa dve pobede i tri poraza, a isti skor imaju i Bajern, Real i Strazbur, a ispred su samo Fenerbahče sa 4/1 i Himki sa tri pobede i dva poraza.

Komentari / 0

Ostavite komentar