Пауновић: Ја селектор?! Немам коментар...

Вељко Пауновић није имао коментар на констатацију новинарке Б92 да би многи људи волели да га виде на месту селектора Србије.

Фудбал 19.11.2015 | 14:40
Пауновић: Ја селектор?! Немам коментар...

Пауновић се од Светског првенства за омладинце на Новом Зеланду константно провлачи као неко ко би могао да постане тренер националног тима.

Ти наводи постали су још гласнији после новог катастрофалног квалификационог циклуса после којег су ’Орлови’ под вођством Радована Ћурчића остали без пласмана на Европско првенство 2016. у Француској.

„Немам коментар“, рекао је Пауновић за Б92.

После катастрофалног пораза у Острави од резервног тима Чешке са 4:1 многи из ФСС су истакли да су неопходне велике промене.

„То су ствари којима се бави њихов спортски директор. Он је дао своје коментаре, тако да ја не бих коментарисао ништа“, додао је Вељко.

Човек који је летос дошао у центар пажње светских медија није продужио уговор са ФСС, али је наставио да помаже Савезу, иако је у међувремену био на радару многих европских клубова.

„Ја сам са репрезентацијом, био сам са њима у Новом Саду, данас идем у Скопље са момцима који опет играју са Италијом, али селекцијом до 16 година. Ту сам на располагању нашем Савезу и покушавам да на све начине као координатор помогнем“.

Пауновић је гледао и меч квалификација младе репрезентације са Италијом која је завршена 1:1, а у којој је наступило много играча из „његовог“ тима.

„Веома сам задовољан утакмицом у Новом Саду, момци су показали да су и даље на одличном такмичарском нивоу, што је изузетно битно у њиховом узрасту. Оно што смо видели је један прави однос у утакмици са једном изванредном екипом која је на нивоу свих оних репрезентација са којима смо играли на Светском првенству“.

Гол за Србију постигао је Сергеј Милинковић-Савић помало из нехата, а Вељко сматра да је ’Орлиће’ у намери да покажу и бољу партију спречио очајан терен на новосадском ’Карађорђу’.

„Италија је била традиционално добро припремљена и играчки и тактички. Играло се на лошем терену који није нашој екипи уопште помогао с обзиром на то да нисмо екипа која је деструктивна и која квари. Потребан нам је добар терен како би било што више добрих ситуација на терену за један овако квалитетан тим“.

Уследило је питање какав је осећај са трибина гледати момке од којих је направио националне хероје?

„Свакако да сам узбуђен док их гледам, живим са њима утакмицу као и раније. Покушавам то да контролишем са трибина и оно што је најважније увек сам ту да им дам подршку. И њима и стручном штабу, и урадићу све што је потребно и све што могу. Било која врста помоћи, ту сам“.

Он је истакао да ужива у тренерском послу, коју год генерацију да води.

„Са свима је лепо радити. Изузетно је леп посао уопште бити тренер и бити неко ко помаже момцима. Било да су у питању млађи или старији, ми смо ту да им помогнемо да максимално развију и искористе свој потенцијал, како за себе тако и за своје тимове. И на крају што је најважније, за репрезентације“, закључио је Пауновић за Б92.

Коментари / 0

Оставите коментар