Paunović: Ja selektor?! Nemam komentar...

Veljko Paunović nije imao komentar na konstataciju novinarke B92 da bi mnogi ljudi voleli da ga vide na mestu selektora Srbije.

Fudbal 19.11.2015 | 14:40
Paunović: Ja selektor?! Nemam komentar...

Paunović se od Svetskog prvenstva za omladince na Novom Zelandu konstantno provlači kao neko ko bi mogao da postane trener nacionalnog tima.

Ti navodi postali su još glasniji posle novog katastrofalnog kvalifikacionog ciklusa posle kojeg su ’Orlovi’ pod vođstvom Radovana Ćurčića ostali bez plasmana na Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

„Nemam komentar“, rekao je Paunović za B92.

Posle katastrofalnog poraza u Ostravi od rezervnog tima Češke sa 4:1 mnogi iz FSS su istakli da su neophodne velike promene.

„To su stvari kojima se bavi njihov sportski direktor. On je dao svoje komentare, tako da ja ne bih komentarisao ništa“, dodao je Veljko.

Čovek koji je letos došao u centar pažnje svetskih medija nije produžio ugovor sa FSS, ali je nastavio da pomaže Savezu, iako je u međuvremenu bio na radaru mnogih evropskih klubova.

„Ja sam sa reprezentacijom, bio sam sa njima u Novom Sadu, danas idem u Skoplje sa momcima koji opet igraju sa Italijom, ali selekcijom do 16 godina. Tu sam na raspolaganju našem Savezu i pokušavam da na sve načine kao koordinator pomognem“.

Paunović je gledao i meč kvalifikacija mlade reprezentacije sa Italijom koja je završena 1:1, a u kojoj je nastupilo mnogo igrača iz „njegovog“ tima.

„Veoma sam zadovoljan utakmicom u Novom Sadu, momci su pokazali da su i dalje na odličnom takmičarskom nivou, što je izuzetno bitno u njihovom uzrastu. Ono što smo videli je jedan pravi odnos u utakmici sa jednom izvanrednom ekipom koja je na nivou svih onih reprezentacija sa kojima smo igrali na Svetskom prvenstvu“.

Gol za Srbiju postigao je Sergej Milinković-Savić pomalo iz nehata, a Veljko smatra da je ’Orliće’ u nameri da pokažu i bolju partiju sprečio očajan teren na novosadskom ’Karađorđu’.

„Italija je bila tradicionalno dobro pripremljena i igrački i taktički. Igralo se na lošem terenu koji nije našoj ekipi uopšte pomogao s obzirom na to da nismo ekipa koja je destruktivna i koja kvari. Potreban nam je dobar teren kako bi bilo što više dobrih situacija na terenu za jedan ovako kvalitetan tim“.

Usledilo je pitanje kakav je osećaj sa tribina gledati momke od kojih je napravio nacionalne heroje?

„Svakako da sam uzbuđen dok ih gledam, živim sa njima utakmicu kao i ranije. Pokušavam to da kontrolišem sa tribina i ono što je najvažnije uvek sam tu da im dam podršku. I njima i stručnom štabu, i uradiću sve što je potrebno i sve što mogu. Bilo koja vrsta pomoći, tu sam“.

On je istakao da uživa u trenerskom poslu, koju god generaciju da vodi.

„Sa svima je lepo raditi. Izuzetno je lep posao uopšte biti trener i biti neko ko pomaže momcima. Bilo da su u pitanju mlađi ili stariji, mi smo tu da im pomognemo da maksimalno razviju i iskoriste svoj potencijal, kako za sebe tako i za svoje timove. I na kraju što je najvažnije, za reprezentacije“, zaključio je Paunović za B92.

Komentari / 0

Ostavite komentar