БиХ - Француска: Заједничка борба

Министар безбједности БиХ Драган Мектић сусрео се у Паризу са директором за међународну сарадњу Министарства унутрашњих послова Француске Емилеом Перезом са којим је разговарао о унапређењу сарадње два министарства и полицијских агенција у борби против нелегалне трговине оружјем и трговине људима.

Босна и Херцеговина 18.11.2015 | 17:40
БиХ - Француска: Заједничка борба

У овим областима заједнички тимови из полицијских агенција и тужилаштва двије земље су посљедњих година остварили изврсну сарадњу и провели неколико веома успјешних оперативних акција, које су и у међународним сигурносним круговима оцијењене као примјер добре и успјешне сарадње.

Договорено је да ће се и убудуће користити овај модел на откривању и разбијању организованих криминалних група.

Посебна пажња током састанка је посвећена терористичком нападу у Паризу, протеклог петка у којем је погинуло 129 особа, те мјерама које се подузимају да би се открили починиоци напада.

"Министар Мектић је изразио спремност полицијских агенција у БиХ за наставак сарадње са безбједносним структурама Француске и заједнички приступ отклањању свих безбједносних пријетњи, посебно када је у питању тероризам и организовани криминал. Између осталог, договорено је провођење низа заједничких пројеката у области дерадикализације", саопштено је из Министарства сигурности БиХ.

Имајући у виду да је француски министар унутрашњих послова Бернард Цазенеуве данас био укључен у праћење акције хапшења осумњичених за терористички напад, која се проводила у Сен Денију, наводи се у саопштењу, договорено је да састанак два министра буде одржан до краја ове године у Сарајеву.

Министар Мектић, у пратњи амбасадора БиХ у Паризу Ивана Орлића, посјетио је клуб Батацлан у којем је почињен стравични терористички напад те на Тргу републике положио цвијеће за жртве напада.

НН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дјурдјевиц

18.11.2015 17:13

Мектицу када це доци домаци терористи на ред ови који униставају властити народ Додик Павиц и мали дјокица то нам објасни овом опљацканом народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ји

18.11.2015 17:33

Хвала Богу па је несто корисно урадио

ОДГОВОРИТЕ