Лондон: Рафа се вратио на најљепши могући начин!

Шпански тенисер у победи над Марејом подсетио на времена када је харао АТП Туром.

Тенис 18.11.2015 | 17:40
Лондон: Рафа се вратио на најљепши могући начин!

Рафаел Надал - Енди Мареј 6:4, 6:1, у мечу другог кола групе "Илие Настасе", завршног Мастерс турнира за 2015. годину!

Надалу је то друга победа у лондонској О2 арени, након што је у понедељак декласирао и Станисласа Вавринку (6:3, 6:2), док Мареј уз овај пораз има победу над Давидом Ферером (6:4, 6:4).

То значи да се некадашњи "број 1" налази на прагу пласмана у полуфинале и да се од овог тренутка и он мора третирати као један од кандидата за трофеј - иако ове године није освојио ниједну гренд слем титулу, нити турнир Мастерс 1000 серије.

Меч против Мареја, првог фаворита групе, био је равноправан до резултата 4:4 у првом сету, чак је Шкотланђанин први направио брејк.

Од тог тренутка је Надал успоставио доминацију, узевши пет заредом и осам од преосталих девет гемова, начинивши само 12 неизнуђених грешака током целог меча.

Мареј је имао проблем са првим сервисом, док је на други освојио тек 34 одсто поена. Слично Новаку Ђоковићу против Роџера Федерера претходне вечери, није био ни близу игре која му је ове године донела много успеха и друго место на АТП листи.

За разлику од њега, Надал је током јесени морао жестоко да се презноји у готово сваком мечу.

Понекад је било за жаљење колико, упркос огромном труду и уложеној енергији, није у стању да врати форму која га је последњи пут красила 2013, закључно са тријумфом на УС опену.

Међутим, стално је истицао да жели што дуже да се задржи на сваком турниру, јер му је свака победа коју оствари важна за позитиван улаз у следећу сезону. Мечеви против Вавринке и Мареја потврђују да се налази на правом путу!

Коментари / 0

Оставите коментар