London: Rafa se vratio na najljepši mogući način!

Španski teniser u pobedi nad Marejom podsetio na vremena kada je harao ATP Turom.

Tenis 18.11.2015 | 17:40
London: Rafa se vratio na najljepši mogući način!

Rafael Nadal - Endi Marej 6:4, 6:1, u meču drugog kola grupe "Ilie Nastase", završnog Masters turnira za 2015. godinu!

Nadalu je to druga pobeda u londonskoj O2 areni, nakon što je u ponedeljak deklasirao i Stanislasa Vavrinku (6:3, 6:2), dok Marej uz ovaj poraz ima pobedu nad Davidom Fererom (6:4, 6:4).

To znači da se nekadašnji "broj 1" nalazi na pragu plasmana u polufinale i da se od ovog trenutka i on mora tretirati kao jedan od kandidata za trofej - iako ove godine nije osvojio nijednu grend slem titulu, niti turnir Masters 1000 serije.

Meč protiv Mareja, prvog favorita grupe, bio je ravnopravan do rezultata 4:4 u prvom setu, čak je Škotlanđanin prvi napravio brejk.

Od tog trenutka je Nadal uspostavio dominaciju, uzevši pet zaredom i osam od preostalih devet gemova, načinivši samo 12 neiznuđenih grešaka tokom celog meča.

Marej je imao problem sa prvim servisom, dok je na drugi osvojio tek 34 odsto poena. Slično Novaku Đokoviću protiv Rodžera Federera prethodne večeri, nije bio ni blizu igre koja mu je ove godine donela mnogo uspeha i drugo mesto na ATP listi.

Za razliku od njega, Nadal je tokom jeseni morao žestoko da se preznoji u gotovo svakom meču.

Ponekad je bilo za žaljenje koliko, uprkos ogromnom trudu i uloženoj energiji, nije u stanju da vrati formu koja ga je poslednji put krasila 2013, zaključno sa trijumfom na US openu.

Međutim, stalno je isticao da želi što duže da se zadrži na svakom turniru, jer mu je svaka pobeda koju ostvari važna za pozitivan ulaz u sledeću sezonu. Mečevi protiv Vavrinke i Mareja potvrđuju da se nalazi na pravom putu!

Komentari / 0

Ostavite komentar