И Французи играју за викенд!

Французи, као и Нијемци, одлучили да не прекидају фудбалско првенство због терористичких напада у Паризу.

Фудбал 19.11.2015 | 13:20
И Французи играју за викенд!

Фудбалски савез Француске уз консултације са представницима власти донио је одлуку да ће се овог викенда играти утакмице у домаћим професионалним лигама, али без присуства гостујућих навијача.

Упркос трагичним догађајима од петка, репрезентативци Француске синоћ су у Лондону одиграли пријатељски сусрет са Енглеском у којем су поражени резултатом 0:2.

Према ријечима Патрика Канера, француског министра спорта, живот се мора наставити даље, као и одржавање друштвених и спортских догађаја.

"Француска је потпуно стала и затражио сам да се утакмице, посебно професионалних такмичења, које окупљају велики број људи одрже овог викенда. Живот се мора наставити у нашој земљи", јасан је Канера.

Он је још једном потврдио да ће се ЕУРО 2016 у фудбалу одржати у Француској и да неће бити никаквих проблема.

"Француска ће бити домаћин Европског првенства без икаквих проблема. Знам да догађаји од петка забрињавају људе, али желим смањити ту забринутост. Бићемо спремни за велики турнир и сигурност ће бити на потребном нивоу. Наравно, прилагодићемо сигурности потребама датог тренутка. Међутим, желим поручити нашим европским пријатељима да дођу у Француску и не боје се, јер ће бити сигурни", казао је Канер за британске медије.

У серији терористичких напада који су се догодили у Паризу 13. новембра убијено је 129 људи, док их је преко 300 повријеђено. Једна од мета био је и Стад д’ Франс и то у тренутку док су на њему фудбалери Француске и Њемачке играли пријатељску утакмицу пред скоро 80.000 навијача. Ипак, реакција обезбјеђења спријечила је нападаче да уђу на стадиону, па су три експлозије одјекнуле у непосредној близни Стад д’ Франса.

Коментари / 0

Оставите коментар