I Francuzi igraju za vikend!

Francuzi, kao i Nijemci, odlučili da ne prekidaju fudbalsko prvenstvo zbog terorističkih napada u Parizu.

Fudbal 19.11.2015 | 13:20
I Francuzi igraju za vikend!

Fudbalski savez Francuske uz konsultacije sa predstavnicima vlasti donio je odluku da će se ovog vikenda igrati utakmice u domaćim profesionalnim ligama, ali bez prisustva gostujućih navijača.

Uprkos tragičnim događajima od petka, reprezentativci Francuske sinoć su u Londonu odigrali prijateljski susret sa Engleskom u kojem su poraženi rezultatom 0:2.

Prema riječima Patrika Kanera, francuskog ministra sporta, život se mora nastaviti dalje, kao i održavanje društvenih i sportskih događaja.

"Francuska je potpuno stala i zatražio sam da se utakmice, posebno profesionalnih takmičenja, koje okupljaju veliki broj ljudi održe ovog vikenda. Život se mora nastaviti u našoj zemlji", jasan je Kanera.

On je još jednom potvrdio da će se EURO 2016 u fudbalu održati u Francuskoj i da neće biti nikakvih problema.

"Francuska će biti domaćin Evropskog prvenstva bez ikakvih problema. Znam da događaji od petka zabrinjavaju ljude, ali želim smanjiti tu zabrinutost. Bićemo spremni za veliki turnir i sigurnost će biti na potrebnom nivou. Naravno, prilagodićemo sigurnosti potrebama datog trenutka. Međutim, želim poručiti našim evropskim prijateljima da dođu u Francusku i ne boje se, jer će biti sigurni", kazao je Kaner za britanske medije.

U seriji terorističkih napada koji su se dogodili u Parizu 13. novembra ubijeno je 129 ljudi, dok ih je preko 300 povrijeđeno. Jedna od meta bio je i Stad d’ Frans i to u trenutku dok su na njemu fudbaleri Francuske i Njemačke igrali prijateljsku utakmicu pred skoro 80.000 navijača. Ipak, reakcija obezbjeđenja spriječila je napadače da uđu na stadionu, pa su tri eksplozije odjeknule u neposrednoj blizni Stad d’ Fransa.

Komentari / 0

Ostavite komentar