Видео - анализа: "Врисак" хрватског фудбала!

Хрватске власти кренуле у опсежну акцију против осумњичених за криминал у фудбалу. На кључне људе хрватског фудбала - Здравко Мамић, Давор Шукер... Финансијски директор Динама се маскирао! Мамићу запленили ауто, Шукер збрисао...

Фудбал 19.11.2015 | 12:40
Видео - анализа: "Врисак" хрватског фудбала!

Организовани криминал у хрватском фудбалу, предвођен двојцем Здравко Мамић - Давор Шукер?

Полиција је данас покренула опсежну акцију, у којој су ухапшени газда загребачког Динама Здравко Мамић, његов син, иначе фудбалски менаџер Марио Мамић, као и још неколицина особа. Истовремено, полиција је претражила Мамићеву кућу, ушла у просторије председника Хрватског фудбалског савеза Давора Шукера, који је негде "збрисао" (прича се да је у Лондону)...

Мамић се од раније терети да је оштетио Динамо за више од 10 милиона евра, а најновија акција полиције, преносе хрватски медији, спроводена је због сумњи да је, заједно са осталима, утајио порез, примао и давао мито, правио друге махинације у пословању.

Са Здравком Мамићем је, у јутарњим сатима, ухапшен и његов син Марио, као и Игор Крота и Сандро Стипанчић. Ова последња двојица се сумњиче да су учествовали у незаконитим трансферима новца преко офф схоре фирме у иностранству.

У међувремену, данас око поднева ухапшен је и извршни председник Хрватског фудбалског савеза Дамир Врбановић, који је и у ранијој истрази био ухапшен заједно са Мамићем. Полиција је Врбановића ухапсила на загребачком аеродрому, чим је авион из Русије, где је хрватска репрезентација играла пријатељску утакмицу, долетео у Загреб.

Председник Хрватског фудбалског савеза Давор Шукер се није вратио са делегацијом из Русије, већ је, наводно, наставио за Лондон.

Потпредседник Хрватског фудбалског савеза Анте Кулушић био је затечен, али и изнервиран што се све ово догађа "на дан Вуковара".

"Не знам ко је ухапшен, а ко не, али ово је срамота! Све је то политика, ово је срамота за државу! На дан Вуковара прави се спектакл. Све што се догађало у Вуковару данас ће се заборавити. У каквој ми то држави живимо? Ово је политички циркус!", рекао је он.

У међувремену, полиција је запленила Мамићев аутомобил "ауди А8", паркиран у гаражи његове куће.

Да спектакл буде још већи, побринуо се финансијски директор Динама, који се маскиран довезао до просторија клуба!

Коментари / 0

Оставите коментар