Video - analiza: "Vrisak" hrvatskog fudbala!

Hrvatske vlasti krenule u opsežnu akciju protiv osumnjičenih za kriminal u fudbalu. Na ključne ljude hrvatskog fudbala - Zdravko Mamić, Davor Šuker... Finansijski direktor Dinama se maskirao! Mamiću zaplenili auto, Šuker zbrisao...

Fudbal 19.11.2015 | 12:40
Video - analiza: "Vrisak" hrvatskog fudbala!

Organizovani kriminal u hrvatskom fudbalu, predvođen dvojcem Zdravko Mamić - Davor Šuker?

Policija je danas pokrenula opsežnu akciju, u kojoj su uhapšeni gazda zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić, njegov sin, inače fudbalski menadžer Mario Mamić, kao i još nekolicina osoba. Istovremeno, policija je pretražila Mamićevu kuću, ušla u prostorije predsednika Hrvatskog fudbalskog saveza Davora Šukera, koji je negde "zbrisao" (priča se da je u Londonu)...

Mamić se od ranije tereti da je oštetio Dinamo za više od 10 miliona evra, a najnovija akcija policije, prenose hrvatski mediji, sprovodena je zbog sumnji da je, zajedno sa ostalima, utajio porez, primao i davao mito, pravio druge mahinacije u poslovanju.

Sa Zdravkom Mamićem je, u jutarnjim satima, uhapšen i njegov sin Mario, kao i Igor Krota i Sandro Stipančić. Ova poslednja dvojica se sumnjiče da su učestvovali u nezakonitim transferima novca preko off shore firme u inostranstvu.

U međuvremenu, danas oko podneva uhapšen je i izvršni predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Damir Vrbanović, koji je i u ranijoj istrazi bio uhapšen zajedno sa Mamićem. Policija je Vrbanovića uhapsila na zagrebačkom aerodromu, čim je avion iz Rusije, gde je hrvatska reprezentacija igrala prijateljsku utakmicu, doleteo u Zagreb.

Predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Davor Šuker se nije vratio sa delegacijom iz Rusije, već je, navodno, nastavio za London.

Potpredsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Ante Kulušić bio je zatečen, ali i iznerviran što se sve ovo događa "na dan Vukovara".

"Ne znam ko je uhapšen, a ko ne, ali ovo je sramota! Sve je to politika, ovo je sramota za državu! Na dan Vukovara pravi se spektakl. Sve što se događalo u Vukovaru danas će se zaboraviti. U kakvoj mi to državi živimo? Ovo je politički cirkus!", rekao je on.

U međuvremenu, policija je zaplenila Mamićev automobil "audi A8", parkiran u garaži njegove kuće.

Da spektakl bude još veći, pobrinuo se finansijski direktor Dinama, koji se maskiran dovezao do prostorija kluba!

Komentari / 0

Ostavite komentar