Шта то Новак ради да га успјеси не уљуљкају?!

Новак Ђоковић ове сезоне је већ освојио десет титула, убедљиво је први тенисер на свету и доминантан је као ретко ко у историји тениса.

Тенис 19.11.2015 | 09:40
Шта то Новак ради да га успјеси не уљуљкају?!

После његове победе над Нишикоријем на старту Мастерса у Лондону новинаре је занимало како се Новак чува од тога да се не уљуљка и не задовољи постигнутим.

“На неколико начина. Прво, мислим да правим добар распоред. Наравно, имам ту привилегију да бирам турнире на којима ћу играти јер правим одличне резултате, па не морам да играм мање турнире који су уводни пред Мастерсе и Грен слемове. То ми омогућује да имам довољно времена за одмор и опоравак, да се спремим за највеће турнире и да достигнем зенит у правом тренутку. Пратим ту рутину већ пет година и добро функционише“, рекао је Новак и додао:

“Наравно, сви имамо лоше дане, успоне и падове, мада их ја ове године нисам имао много. Мислим да ми мој ниво игре омогућују припреме на терену и ван њега. Прихватам сваки дан свог живота као нови дан у којем имам прилику да урадим нешто добро за себе и друге у овом спорту. То ме мотивише, имам много извора инспирације да наставим да радим и тренирам. Волим спорт, волим да тренирам, не досади ми и није ми терет. Увек има дана када ми није баш до тога да ударам лоптицу два сата, али онда се трудим да сагледам ширу слику“.

Година 2011. преокренула је Новакову каријеру – тада је први пут постао најбољи на свету и освојио је три Грен слем турнира.

“Са 21 годином освојио сам први Грен слем трофеј (Аустралијан опен 2008) и од тада сам прошао кроз седмогодишњи процес учења, успона и падова, сумњи и тешких тренутака у којима сам 2010. године чак помишљао и да оставим тенис. Сви пролазе кроз сличне фазе, а ја сам имао среће да сам окружен сјајним људима који брину о мени и који су ми помогли да будем ту где сам данас. Много ствари се поклопило да бих сада имао овакву годину, а турдим се да не размишљам много унапред“.

Коментари / 0

Оставите коментар