Šta to Novak radi da ga uspjesi ne uljuljkaju?!

Novak Đoković ove sezone je već osvojio deset titula, ubedljivo je prvi teniser na svetu i dominantan je kao retko ko u istoriji tenisa.

Tenis 19.11.2015 | 09:40
Šta to Novak radi da ga uspjesi ne uljuljkaju?!

Posle njegove pobede nad Nišikorijem na startu Mastersa u Londonu novinare je zanimalo kako se Novak čuva od toga da se ne uljuljka i ne zadovolji postignutim.

“Na nekoliko načina. Prvo, mislim da pravim dobar raspored. Naravno, imam tu privilegiju da biram turnire na kojima ću igrati jer pravim odlične rezultate, pa ne moram da igram manje turnire koji su uvodni pred Masterse i Gren slemove. To mi omogućuje da imam dovoljno vremena za odmor i oporavak, da se spremim za najveće turnire i da dostignem zenit u pravom trenutku. Pratim tu rutinu već pet godina i dobro funkcioniše“, rekao je Novak i dodao:

“Naravno, svi imamo loše dane, uspone i padove, mada ih ja ove godine nisam imao mnogo. Mislim da mi moj nivo igre omogućuju pripreme na terenu i van njega. Prihvatam svaki dan svog života kao novi dan u kojem imam priliku da uradim nešto dobro za sebe i druge u ovom sportu. To me motiviše, imam mnogo izvora inspiracije da nastavim da radim i treniram. Volim sport, volim da treniram, ne dosadi mi i nije mi teret. Uvek ima dana kada mi nije baš do toga da udaram lopticu dva sata, ali onda se trudim da sagledam širu sliku“.

Godina 2011. preokrenula je Novakovu karijeru – tada je prvi put postao najbolji na svetu i osvojio je tri Gren slem turnira.

“Sa 21 godinom osvojio sam prvi Gren slem trofej (Australijan open 2008) i od tada sam prošao kroz sedmogodišnji proces učenja, uspona i padova, sumnji i teških trenutaka u kojima sam 2010. godine čak pomišljao i da ostavim tenis. Svi prolaze kroz slične faze, a ja sam imao sreće da sam okružen sjajnim ljudima koji brinu o meni i koji su mi pomogli da budem tu gde sam danas. Mnogo stvari se poklopilo da bih sada imao ovakvu godinu, a turdim se da ne razmišljam mnogo unapred“.

Komentari / 0

Ostavite komentar