Грбовић о кризи КК Партизан: Смијените Божића и Пековића!

Горану Грбовићу тешко падају посртања Партизана, оштро за „Блиц“ каже да су у клубу потребне промене. Легендарни капитен и члан Скупштине црно-белих каже да клуб не треба да се води из Америке, где игра актуелни председник, али и да мора да се преиспита подршка тренеру.

Кошарка 18.11.2015 | 21:00
Грбовић о кризи КК Партизан: Смијените Божића и Пековића!

- У ћорсокаку смо, последњи на табели, а то што губимо пет утакмица у последњим секундама је и незнање, неискуство и непознавање ситуације тренера Петра Божића. Није нормално да поред развојног тима имамо и развојни стручни штаб. Недостаје нам искусни тенер, Божић нема ни искуства ни знања, људски квалитет у спорту не игра никакву улогу. Потребан нам је мир да преживимо наредне две године, а овако не можемо јер не постоји идеја око које се окупила нова управа - каже Грбовић.

Мислите ли да нова управа то не може да изгура?

- Не, па колико година треба да чекамо стабилизацију? Клуб не може да се води ни из Крушевца, а камоли из Америке. Неозбиљно је да људи који су наводно спасиоци Партизана оду било где и воде клуб телефоном, то је немогуће. А ови који су остављени овде, тврдим, нису способности да га воде. Нема физиономије, идеје, пројеката, визије, шта су урадили досад?

Изгубили сте стрпљење?

- Купују странце који нису јефтини, одустали су од форсирања Маринковића, добили су Аранитовића који је играо у Задру шест минута! Питање је шта ће се десити кад се заврши сезона, а оду странци, ко ће носити тим? Перовић и Анђушић? Није ово циркус или луна-парк, па да вожња траје 10 минута док траје жетон, па онда убациш нови, то не може тако.

Очекујете ли боље дане?

- Шта је идеја? Да се боримо за опстанак? Само причају биће боље, ево победа само што није, а ми смо последњи, с тимом који мора да буде у средини. Идемо у беспуће, ником не пада на памет да поднесе оставку, да се жртвује. Ако је неко правио концепцију, а испало је овако, онда мора да се повуче. Је л‘ они причају између себе? Знам да су резултати катастрофални и не знам докле ће навијачи да имају стрпљење, а тако се губи оригиналност Партизана.

1971. испали, 1990. осми
КК Партизан је далеке 1971. године испао из лиге, па се преко Летње лиге вратио у елиту, а 1990. године је био осми од укупно 12 клубова у тадашњем шампионату СФРЈ. У досадашњих 10 кола АБА лиге црно-бели имају три победе и седам пораза.

Коментари / 0

Оставите коментар