Grbović o krizi KK Partizan: Smijenite Božića i Pekovića!

Goranu Grboviću teško padaju posrtanja Partizana, oštro za „Blic“ kaže da su u klubu potrebne promene. Legendarni kapiten i član Skupštine crno-belih kaže da klub ne treba da se vodi iz Amerike, gde igra aktuelni predsednik, ali i da mora da se preispita podrška treneru.

Košarka 18.11.2015 | 21:00
Grbović o krizi KK Partizan: Smijenite Božića i Pekovića!

- U ćorsokaku smo, poslednji na tabeli, a to što gubimo pet utakmica u poslednjim sekundama je i neznanje, neiskustvo i nepoznavanje situacije trenera Petra Božića. Nije normalno da pored razvojnog tima imamo i razvojni stručni štab. Nedostaje nam iskusni tener, Božić nema ni iskustva ni znanja, ljudski kvalitet u sportu ne igra nikakvu ulogu. Potreban nam je mir da preživimo naredne dve godine, a ovako ne možemo jer ne postoji ideja oko koje se okupila nova uprava - kaže Grbović.

Mislite li da nova uprava to ne može da izgura?

- Ne, pa koliko godina treba da čekamo stabilizaciju? Klub ne može da se vodi ni iz Kruševca, a kamoli iz Amerike. Neozbiljno je da ljudi koji su navodno spasioci Partizana odu bilo gde i vode klub telefonom, to je nemoguće. A ovi koji su ostavljeni ovde, tvrdim, nisu sposobnosti da ga vode. Nema fizionomije, ideje, projekata, vizije, šta su uradili dosad?

Izgubili ste strpljenje?

- Kupuju strance koji nisu jeftini, odustali su od forsiranja Marinkovića, dobili su Aranitovića koji je igrao u Zadru šest minuta! Pitanje je šta će se desiti kad se završi sezona, a odu stranci, ko će nositi tim? Perović i Anđušić? Nije ovo cirkus ili luna-park, pa da vožnja traje 10 minuta dok traje žeton, pa onda ubaciš novi, to ne može tako.

Očekujete li bolje dane?

- Šta je ideja? Da se borimo za opstanak? Samo pričaju biće bolje, evo pobeda samo što nije, a mi smo poslednji, s timom koji mora da bude u sredini. Idemo u bespuće, nikom ne pada na pamet da podnese ostavku, da se žrtvuje. Ako je neko pravio koncepciju, a ispalo je ovako, onda mora da se povuče. Je l‘ oni pričaju između sebe? Znam da su rezultati katastrofalni i ne znam dokle će navijači da imaju strpljenje, a tako se gubi originalnost Partizana.

1971. ispali, 1990. osmi
KK Partizan je daleke 1971. godine ispao iz lige, pa se preko Letnje lige vratio u elitu, a 1990. godine je bio osmi od ukupno 12 klubova u tadašnjem šampionatu SFRJ. U dosadašnjih 10 kola ABA lige crno-beli imaju tri pobede i sedam poraza.

Komentari / 0

Ostavite komentar