Играће се фудбал за викенд у Њемачкој!

Неће бити одлагања утакмица у Бундеслиги. Ангела Меркел поздравила одлуку да се откаже меч између Немачке и Холандије због претњи од нових терористичких акција.

Фудбал 19.11.2015 | 08:40
Играће се фудбал за викенд у Њемачкој!

Лажна дојава о подметнутој бомби на стадиону Хановера пред пријатељску утакмицу између Немачке и Холандије, као и претерана опрезност домаћина, довели су до тога да се откаже меч.

Немци ништа нису желели да препусте случају, а одлуку о отказивању дуела поздравила је и немачка канцеларка Ангела Меркел.

"Тужна сам јер је неколико милиона гледалаца остало ускраћено за гледање утакмице. Међутим, безбедносни званичници преузели су одговорност. То је тешка одлука, али смо је донели због сигурности свих", рекла је Меркел, а преноси агенција Ројтерс.

Меч две селекције отказан је два сата пре почетка, а стадион у Хановеру моментално је евакуисан након што је, наводно, откривена бомба и возило хитне помоћи пуно експлозивом.

Ове информације на крају су се испоставиле као нетачне.

Раније је отказана и утакмица у Бриселу између Белгије и Шпаније из безбедоносних разлога, након што је у Паризу због терористичких напада живот изгубило 129 особа.

Бундеслигаши ће, ипак, играти у предвиђеном термину, али ће мере опреза због могућих терористичких напада бити подигнуте на највећи ниво.

Хамбургер и Келн потврдили су да ће се, као што је планирано, играти утакмице против Борусије из Дортмунда, односно Мајнца.

"Утакмица против Дортмунда одржаће се у најављеном термину. У овим тешким тренуцима ми смо несаломиви и желимо да сви останемо уједињени. Хоћемо да оставимо ентузијазам, енергију и страст у фудбалу", наводи се на сајту Хамбургера, чији је члан српски фудбалер Гојко Качар, а у редовима "милионера" игра Невен Суботић.

Уједно, из нешто даљег Келна поручују да ће појачати безбедоносне мере у суботу на мечу против Мајнца.

"Повећаћемо број полицијских снага. За утакмицу се спремамо као што је планирано, нормално радимо свој посао", наводи се у саопштењу "јарчева", за који наступа српски фудбалер Милош Јојић.

Коментари / 0

Оставите коментар