Igraće se fudbal za vikend u Njemačkoj!

Neće biti odlaganja utakmica u Bundesligi. Angela Merkel pozdravila odluku da se otkaže meč između Nemačke i Holandije zbog pretnji od novih terorističkih akcija.

Fudbal 19.11.2015 | 08:40
Igraće se fudbal za vikend u Njemačkoj!

Lažna dojava o podmetnutoj bombi na stadionu Hanovera pred prijateljsku utakmicu između Nemačke i Holandije, kao i preterana opreznost domaćina, doveli su do toga da se otkaže meč.

Nemci ništa nisu želeli da prepuste slučaju, a odluku o otkazivanju duela pozdravila je i nemačka kancelarka Angela Merkel.

"Tužna sam jer je nekoliko miliona gledalaca ostalo uskraćeno za gledanje utakmice. Međutim, bezbednosni zvaničnici preuzeli su odgovornost. To je teška odluka, ali smo je doneli zbog sigurnosti svih", rekla je Merkel, a prenosi agencija Rojters.

Meč dve selekcije otkazan je dva sata pre početka, a stadion u Hanoveru momentalno je evakuisan nakon što je, navodno, otkrivena bomba i vozilo hitne pomoći puno eksplozivom.

Ove informacije na kraju su se ispostavile kao netačne.

Ranije je otkazana i utakmica u Briselu između Belgije i Španije iz bezbedonosnih razloga, nakon što je u Parizu zbog terorističkih napada život izgubilo 129 osoba.

Bundesligaši će, ipak, igrati u predviđenom terminu, ali će mere opreza zbog mogućih terorističkih napada biti podignute na najveći nivo.

Hamburger i Keln potvrdili su da će se, kao što je planirano, igrati utakmice protiv Borusije iz Dortmunda, odnosno Majnca.

"Utakmica protiv Dortmunda održaće se u najavljenom terminu. U ovim teškim trenucima mi smo nesalomivi i želimo da svi ostanemo ujedinjeni. Hoćemo da ostavimo entuzijazam, energiju i strast u fudbalu", navodi se na sajtu Hamburgera, čiji je član srpski fudbaler Gojko Kačar, a u redovima "milionera" igra Neven Subotić.

Ujedno, iz nešto daljeg Kelna poručuju da će pojačati bezbedonosne mere u subotu na meču protiv Majnca.

"Povećaćemo broj policijskih snaga. Za utakmicu se spremamo kao što je planirano, normalno radimo svoj posao", navodi se u saopštenju "jarčeva", za koji nastupa srpski fudbaler Miloš Jojić.

Komentari / 0

Ostavite komentar