Повријеђено дијете у портестима у Приштини

Три полицајца и четворо грађана, међу којима и једно дијете, повријеђени су у данашњим демонстрацијама у Приштини.

Србија 18.11.2015 | 14:46
Повријеђено дијете у портестима у Приштини

"Полицајци су повријеђени у сукобу са демонстрантима", речено је Срни у Косовској полицијској служби.

Према истом извору, полицајци су погођени тупим предметима, а грађани су повријеђени док су сједили на тераси једног ресторана у центру града.

Сви повријеђени су љекарски збринути.

Полиција је, поступајући у складу са овлаштењима, уз употребу сузавца и борних кола успјела да демонстранте "сабије" у двориште Филозофског факултета и том приликом је ухапшен један од демонстраната који је полицијски кордон више пута засуо бетонским циглама.

Биланс јучерашњих и данашњих демонстрација и сукоба демонстраната са полицијом је 20 повријеђених полицајаца и четири цивила.

Материјалну штету у овом тренутку није могуће процијенити пошто је уништено више десетина аутомобила у власништву косовских институција и грађана.

Ситуација је донекле стишана, али демонстранти не одустају од окупљања и покушаја да се приближе згради владе и парламента самопроглашеног Косова.

Према полицијским процјенама, највећи број демонстраната стигао је из Ђаковице, упоришта Алијансе за будућност Косова бившег хашког оптуженика Рамуша Харадинаја и његовог "саборца" из Малишева, хашког притвореника Фатмира Љимаја.

Демонтранте који су се почели окупљати око 11.00 часова предводе лидер радикалног албанског покрета "Самоопредјељење" Аљбин Курти, предсједник "Алијансе за будућност Косова" Рамуш Харадинај и предсједник Грађанске иницијативе "Нисма" Фатмир Љимај.

Повод за демонстрације је расписивање потјернице против четворо посланика ове три опозиционе политичке партије и групације косовских Албанаца, као и хапшење посланика "Алијансе за будућност Косова" Донике Кадај Бујупи.

"Самопредјељење" је саопштило да неће одустати од захтјева да се пониште бриселски споразум и споразум о демаркацији границе са Црном Гором и да ће до испуњења захтјева спроводити све активности које значе ометање наставка рада парламента.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дади

18.11.2015 17:07

Ста ради дијете на протестима??

ОДГОВОРИТЕ