Федерер синоћ опет сео на Новаково мјесто!

Федерер: Неће пешкир да одређује шта ћу да радим! Новак Ђоковић је изгубио од Роџера Федерера у другом колу завршног мастерса сезоне (7:5, 6:2), али ће се тај меч памтити и по крајње необичној ситуацији: швајцарски ас је први изашао на терен и - сео на столицу коју су организатори наменили српском тенисеру.

Тенис 18.11.2015 | 13:40
Федерер синоћ опет сео на Новаково мјесто!

Федерер се лепо раскомотио, припремио се за загревање и потоњи дуел, а Ђоковић је у неверици констатовао - да му је остала на располагању само столица на којој су пешкири са иницијалима ривала. Он их је прекрио својим белим и... недуго затим, почео је онај тениски део тениса.

Наравно, када се све завршило на терену, а Федерер прославио победу после које је истакао да је "Новак и даље фаворит на турниру", да ће "сигурно некако проћи у полуфинале" а у њему "бити фаворит, имајући у виду како игра ове сезоне", Швајцарац је додао и да "знајући Новака, он ће пронаћи начин да сада буде још теже победив". А онда су почела питања о пешкирима.

Ево како је тај део Федереровог разговора са новинарима текао:

Ово вам се други пут дешава против Новака. Сели сте на погрешну столицу.

- Узео сам погрешну столицу? - питао се Федерер.

Па, пешкири су били другачије распоређени.

- Океј. Мени пешкир не значи много, да вам кажем. Неће мени пешкир да одређује шта ћу да радим. Седео сам на истој тој столици када сам изашао на меч са Томашом Бердихом. Рекох себи 'свиђа ми се да опет ту седим'. Изашао сам први, а обично ко изађе први бира где ће да седне. То су правила, бар по мени, а не нека са пешкирима, да будем потпуно отворен. Можда је вама пешкир битнији. За мене је пешкир важан када се туширам - закључио је Швајцарац.

Ђоковић му није много замерао на томе.

- Видео сам шта је урадио. Али, ако вам, када излазите на терен, не кажу која је ваша клупа, онда је то у потпуности ваш избор. Не мислим да је овај његов потез део неке тактике, да се поиграва тако пре него што смо и узели лоптице. Не мислим да је то било планирано - рекао је Новак.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

федерер бједа

18.11.2015 13:09

Колико мрзи Новака то се јасно види на терену ко има оци за столицу мање висе има право свака цаст игра добро један је од тројице који само могу Новака да побједе.Ипак се зна ко је Број један и ко се ца буде први играц у ИСТОРИЈИ ТЕНИС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

саја

18.11.2015 14:19

Неце дуго сједити