Federer sinoć opet seo na Novakovo mjesto!

Federer: Neće peškir da određuje šta ću da radim! Novak Đoković je izgubio od Rodžera Federera u drugom kolu završnog mastersa sezone (7:5, 6:2), ali će se taj meč pamtiti i po krajnje neobičnoj situaciji: švajcarski as je prvi izašao na teren i - seo na stolicu koju su organizatori namenili srpskom teniseru.

Tenis 18.11.2015 | 13:40
Federer sinoć opet seo na Novakovo mjesto!

Federer se lepo raskomotio, pripremio se za zagrevanje i potonji duel, a Đoković je u neverici konstatovao - da mu je ostala na raspolaganju samo stolica na kojoj su peškiri sa inicijalima rivala. On ih je prekrio svojim belim i... nedugo zatim, počeo je onaj teniski deo tenisa.

Naravno, kada se sve završilo na terenu, a Federer proslavio pobedu posle koje je istakao da je "Novak i dalje favorit na turniru", da će "sigurno nekako proći u polufinale" a u njemu "biti favorit, imajući u vidu kako igra ove sezone", Švajcarac je dodao i da "znajući Novaka, on će pronaći način da sada bude još teže pobediv". A onda su počela pitanja o peškirima.

Evo kako je taj deo Federerovog razgovora sa novinarima tekao:

Ovo vam se drugi put dešava protiv Novaka. Seli ste na pogrešnu stolicu.

- Uzeo sam pogrešnu stolicu? - pitao se Federer.

Pa, peškiri su bili drugačije raspoređeni.

- Okej. Meni peškir ne znači mnogo, da vam kažem. Neće meni peškir da određuje šta ću da radim. Sedeo sam na istoj toj stolici kada sam izašao na meč sa Tomašom Berdihom. Rekoh sebi 'sviđa mi se da opet tu sedim'. Izašao sam prvi, a obično ko izađe prvi bira gde će da sedne. To su pravila, bar po meni, a ne neka sa peškirima, da budem potpuno otvoren. Možda je vama peškir bitniji. Za mene je peškir važan kada se tuširam - zaključio je Švajcarac.

Đoković mu nije mnogo zamerao na tome.

- Video sam šta je uradio. Ali, ako vam, kada izlazite na teren, ne kažu koja je vaša klupa, onda je to u potpunosti vaš izbor. Ne mislim da je ovaj njegov potez deo neke taktike, da se poigrava tako pre nego što smo i uzeli loptice. Ne mislim da je to bilo planirano - rekao je Novak.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

federer bjeda

18.11.2015 13:09

Koliko mrzi Novaka to se jasno vidi na terenu ko ima oci za stolicu manje vise ima pravo svaka cast igra dobro jedan je od trojice koji samo mogu Novaka da pobjede.Ipak se zna ko je Broj jedan i ko se ca bude prvi igrac u ISTORIJI TENIS.

ODGOVORITE
Name

saja

18.11.2015 14:19

Nece dugo sjediti