ЕЛ - Звезда полетјела: Штутгарт, Стразбур, па Топ 16!

Црвено-бели свесни су како су Реал и Фенер прошли у Француској, али верују да у директном дуелу за пасман у Топ 16 фазу имају чему да се надају и да постоји шанса за нови подвиг на страни у Евролиги.

Кошарка 18.11.2015 | 13:00
ЕЛ - Звезда полетјела: Штутгарт, Стразбур, па Топ 16!

Стразбур – Црвена звезда, петак у 20.45!

Математички није, али суштински можда и директан дуел за Топ 16 фазу.

Два тима у меч 6. кола Групе А улазе поравнати на дну табеле са скором 2-3, који деле и Бајерн Минхен и Реал Мадрид, док су Фенербахче са 4-1 и Химки са 3-2 одмакли незнатно и стекли предност у борби за четири позивнице у наредну фазу такмичења.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић, који је имао чудних десетак дана иза себе, испуњених великом победом у Минхену над Бајерном и непријатним поразом у Београду од Игокее, био је миран и сталожен пред пут у Француску, који је незванично био и под знаком питања због свега што се догађало у Паризу.

Одлагања, ипак, није било па су црвено-бели отпутовали данас за Стразбур, до којег ће доћи летом преко Штутгарта и одрадити два тренинга пре меча.

Након одлуке да са Марком Симоновићем буде продужена сарадња до краја сезоне, Радоњић је рекао...

"Пре почетка такмичења у Евролиги, Стразбур је анализиран као неко ко у овој групи треба да буде само учесник. Ми смо први меч одиграли добро, чак и одлично, надиграли смо их у потпуности. Међутим, након тога Стразбур је показао да се ради о озбиљном тиму који има озбиљан квалитет, и који може да савлада сваког противника, па и Реал и Фенербахче, и то поприлично убедљиво и лако", рекао је Радоњић за клупски сајт.

Радоњић истиче да је Стразбур у бољој ситуацији од Црвене звезде, иако имају исти скор после првог дела 2-3.

"Сада су озбиљни кандидати за Топ 16 фазу, у добром су тренутку и бољој позицији од нас у смислу да нису играли првенствену утакмицу током викенда. Потпуно спремни и одморни дочекују дуел, што код нас није слуцај. Желимо да одиграмо добру утакмицу, будемо конкурентни и на првом месту комплетнији. У овом тренутку не могу са сигурношћу да кажем у коликој мери ћемо моћи да рацунамо на капитена Бранка Лазица".

Црвена звезда је први меч у Београду убедљиво славила над Стразбуром 81:59, али према мишљењу Бранка Лазића многе ствари су се од тада промениле.

"И тада, а и сада, дочекујемо меч са њима после пораза у АБА лиги. Показали су се као јака екипа на свом терену и сигурно је да нас очекује тежак мец, али покушаћемо да победимо у Фрацуској и направимо крупан корак ка Топ 16 фази. Почео сам да тренирам са екипом, надам се да ћу моћи да помогнем екипи у пуној мери", рекао је Лазић.

Центар Маик Цирбес додао је да очекује јако тешку утакмицу против вицешампиона Француске.

"Стразбур је победио Реал прошле недеље и Фернербахче на премијери. Прва утакмица није мерило за ово што нас очекује у Франуцуској. Јесмо победили убедљиво, али сада смо гости и то је највећа разлика. Сваки тим је бољи на свом паркету, посебно када имате такву атмосферу и навијаче који вам дају додатну енергију", казао је немачки кошаркаш.

Може ли Звезда до тријумфа у Француској?

Коментари / 0

Оставите коментар