Дискриминаторска акција СИПЕ и Тужилаштва

Предсједник Борачке организације /БОРС/ Републике Српске Миломир Савчић оцијенио је да хапшење шесторице Срба, високих војних званичника осумњичених за ратне злочине, представља дискриминаторску акцију Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ и Тужилаштва БиХ према Србима.

Босна и Херцеговина 18.11.2015 | 22:53
Дискриминаторска акција СИПЕ и Тужилаштва

"Затечен сам хапшењем ових људи, јер су се они одазивали свим позивима истражилаца, тужилаца, те Хашког трибунала и несумњиво су дали огроман допринос утврђивању истине", рекао је Савчић Срни.

Он је истакао да је ријеч о дискриминаторској акцији Сипе и Тужилаштва БиХ према Србима с циљем да се креира истина на начин како то одговара оном ко контролише Тужилаштво БиХ и да се утврди наводни карактер рата онако како њима одговара.

Коментаришући јучерашње хапшење тројице Бошњака осумњичених за ратне злочине над Србима, Савчић каже да то представља "замазивање очију" јавности и покушај "пеглања", да се види како нису само Срби на удару Тужилаштва БиХ.

Припадници Сипе ухапсили су на подручју Бањалуке, Котор Вароша и Прњавора шест лица високог нивоа одговорности осумњичених за ратне злочине.

Ухапшени су Слободан Жупљанин, Бошко Пеулић, Александар Петровић, Манојло Тепић, Јанко Тривић и Недељко Ђекановић, саопштено је из Тужилаштва БиХ, по чијем налогу је извршено хапшење.

Они су под истрагом због ратних злочина над Бошњацима и Хрватима на подручју Котор Вароша 1992. године, али и у каснијем периоду, а ријеч је о предмету категорије два у којем је истрага започета у Тужилаштву при Хашком трибуналу, те прослијеђена на даље процесуирање Тужилаштву БиХ.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ки

18.11.2015 11:34

Ова дискусија ми личи на оно :бољи човек је онај који је украо 1000 евра или онај који је украо 10 000 евра ?Надам се да ће многи разумети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

19.11.2015 00:07

На немоћни СРБе и зец ногу диже. Што се народ не побуни против таквог начина рада у РС у којој Додекова полиција хапси србске јунаке? Зато што се више НЕЗНА међу СРБима које већа пич..!

Name

Мики

18.11.2015 11:43

Суд ће рећи своје Невин цовек неће одговарати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

18.11.2015 11:58

Колико је невиних учесника тог рата? Можда би требало ухапсити бар по 20,000 бораца у све три војске, ако неко хоће бити досљедан.

Name

ВРС РВИ

18.11.2015 12:09

На који си "суд" мислио? Једини циљ "судова" од Хага па до ових наших јадних глумаца који примају масне плате је да што више укопају Србе.Ко ће из Горажда одговарати што у селу Јошаница код Фоче побили 70 цивила почевши од дјетеа старог 3 године па редом. Чак су и сву стоку побили коју су нашли, и то све на Светог Николу Предани су сви докази и поименично сви извршиоци од стране МУП-а прије 10 година и ништа?! Смијем се кладити да ће ови из Горажда добити услов или бити пуштени Има много Орића... Какав те суд снашао...

Name

пропали борац рс

18.11.2015 11:45

Овај само понавља Бајине ријечи због референдума који се неће никада одржати што значи да се наставља иста подржка режиму и да ће борци РС и даље гладовати и да борцима РС неће се никада за овог режима вратити отете привилегије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха

18.11.2015 13:59

Зар смо некад имали привилегије

Name

кд

18.11.2015 15:40

Ето вам Перица Станиц

ОДГОВОРИТЕ