Неправда, пораз у баражу и на крају - оставка!

Легендарни селектор Данаца, Мортен Олсен, повукао се са чела репрезентације после 15 дугих и успешних година.

Фудбал 18.11.2015 | 20:40
Неправда, пораз у баражу и на крају - оставка!

Данци су, на крају, били најоштећенија страна у албанско-српском рату пред поротама у Ниону и Лозани.

Након што је Суд за арбитражу у спорту поништио одлуку Дисциплинске комисије УЕФА и Албанији доделио три бода за прекинуту утакмицу у Београду, Данска је пала на трећу позицију у групи (Србија свакако тада већ није имала никакве шансе), а потом је уследио и пораз у баражу од локалног ривала, Шведске.

Све то довело је до смене на кормилу црвено-белих после 15 дугих година.

Селектор фудбалске репрезентације Данске Мортен Олсен поднео је оставку на ту функцију након неуспеха у баражу за пласман на првенство Европе. Данска, шампион Европе из 1992. године у Шведској, синоћ у Копенхагену ремизирала са комшијама 2:2 и остала без пласмана на ЕУРО због пораза у гостима од 1:2.

"Обавестио сам играче и руководство Савеза да не настављамо даље. Била је привилегија бити део националног тима свих ових 35 година, прво као играч, а потом као тренер", изјавио је легендарни 66-годишњи капитен и селектор Данаца.

Он је Данце водио на четири велика такмичења и био је селектор са најдужим стажом у Европи.

Као играч дрес Данске облачио је 102 пута и постигао четири гола. Уједно, од националног дреса опростио се и досадашњи капитен Ларс Јакобсен, после 80 одиграних утакмица за државни тим.

 

Коментари / 0

Оставите коментар